عنوان الموضوع : طبخه لسان العصفور بكبد الدجاج
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
طبخه لسان العصفور بكبد الدجاج
حتى العاصافير ماسلمو من الحريم:t 107:
المقادير
حوالي نصف كيس لسان العصفور او حسب عدد الاشخاص
كمية من كبد الدجاج والقوانص الغير مطهية
ملعقتين كبيرتين صلصة طماطم
بصلتين او اكتر مبشروتان
كمية من الزيت تكفي لتحمير البصل
ملح
فلفل اسود
فلفل ابيض
2
التحضير
اول شي نحمر البصل في صينية الي ان يصبح لونة اصفر وخلي بالك بس يصفر من غير ميحمر وبعدين نضع علية الكبد والقوانص مقطعة مكعبات والتوابل الي ان الكبد والقوانص ينزل مية وبعدين يشرب الماي مرة تانية
وبعد ذلك نقوم بتصفية الزيت عشان نحمر فية لسان العصفور لان لو استخدمنا زيت اخر راح يكون جدا مليء بالزيت
وبعد تحمير لسان العصفور نضع علية الخليط السابق من البصل والكبد والقوانص
ثم ندوب ملعقتين الصلصلة في شوربة دجاج او مية ثم نضيفهم للسان العصفور ونضيف كمية من الماء ويفضل شوربة مداب فيها مكعبين مرقة دجاج تم نضعة علي البوتاجاز من اعلي لين يشرب الماي ثم ندخلة الفرن ونفغطية لين يستوي ويقدم في صينية البايركس او طاجن فخار وبالهنا والعافية
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
تسلم يدك كثر البكا
وربي يبعد عنك البكــــــــــــــــــــــــــــــ
__________________________________________________ __________
مشكورهمس حزن على ردك الجميل
__________________________________________________ __________
مشكووووووووووووووووووره
__________________________________________________ __________
شكرهمس الحزن الله يفرح قلبك ياختي
__________________________________________________ __________
وااااااااااااااااااااو
طبخة سهلة وحلوة ما شاء الله عليك حبيبتي
بارك الله فيك قلبووو وفي إنتظار ابداعاتك القادمة