عنوان الموضوع : الممبار ... بالخطوات المصورة
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

الممبار ... بالخطوات المصورة






المقادير:


كيلو ممبار
كيلو ارز
حزمة شبت وحزمة كزبرة
ملح - فلفل - كمون - شطة
3 بصل مقطع كاريه ( مربعات )
4 الى 5 حبات طماطم مقطعة كاريه (مربعات)
ملعقة كبيرة صلصة


للسلق تحتاجي : ماء كافي ومكعبين ماجي وملح

زيت للتحمير


الطريقة:


ننقع المببار من قبلها بماء وملح لسهولة التنظيف








نغسله جيدا ثم نقلبه ونزيل الشحم اللي بالداخل بالسكين


لاحظوا اصبح شفاف وظهرت يدي


نقلبه مرة اخرى ونتركه الى ان نجهز الحشو



يتبع ...............................


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================




نبدأ بتجهيز الحشو اولا نغسل الارز وننقعه
ثم نغسل الخضرا ونقطعها هي والطماطم والبصل ونخلطهم مع ملعقة الصلصة
والملح والفلفل والكمون والشطة



نخلطهم بالرز



نبدأ بالحشو بواسطة القمع كما موضح بالصورة



هذا الشكل بعد الحشو



نجهز الماء للسلق ونضيف الماجي والملح وبعد الغليان نسقط فيها الممبار المحشو



وهذا بعد السلق




نسخن الزيت ثم نحمر الممبار


وبالف هنا...................




__________________________________________________ __________

رائع يا ام الحلوين وطريقة سهلة وواضحة


__________________________________________________ __________

الرائع مرورك ايفني


__________________________________________________ __________



اختي الغاليه

ام الحلوين

اكله جوزي بقاله عشر سنين يقولي اعمليلي

المبار وانا مستحيل اقدر اعمله والله مش بأيدي

ما اقدر امسكه

تعرفي اهل جوزي دايماا يطبخ مبمار

من اكم شهر مرت عمي بعتت لجوزي من لبنان

مطبوخ خالص

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

تعرفي اعرف اطبخ كل الطبخ الي في العالم
الا الكرشه والمنبار

يمكن احاول اعمله بعد طريقتك ممكن
ههههههههههه
تسلم ايدك
موضوع يستاهل التقييم


__________________________________________________ __________

اخني الغالية اماني

انا كمان من محبي هذه الاكلة وبصراحة هي بتحتاج شوية مجهود

لكن لما بتذوقيها كل التعب بيهون

وانا زيك ما احب الكرشة ابداااااااااااااا هههههههههههههه

واتمنى تفرحيني وتقولي انك عملتي الممبار