عنوان الموضوع : الممبار ... بالخطوات المصورة
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
الممبار ... بالخطوات المصورة
المقادير:
كيلو ممبار
كيلو ارز
حزمة شبت وحزمة كزبرة
ملح - فلفل - كمون - شطة
3 بصل مقطع كاريه ( مربعات )
4 الى 5 حبات طماطم مقطعة كاريه (مربعات)
ملعقة كبيرة صلصة
للسلق تحتاجي : ماء كافي ومكعبين ماجي وملح
زيت للتحمير
الطريقة:
ننقع المببار من قبلها بماء وملح لسهولة التنظيف
نغسله جيدا ثم نقلبه ونزيل الشحم اللي بالداخل بالسكين
لاحظوا اصبح شفاف وظهرت يدي
نقلبه مرة اخرى ونتركه الى ان نجهز الحشو
يتبع ...............................
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
نبدأ بتجهيز الحشو اولا نغسل الارز وننقعه
ثم نغسل الخضرا ونقطعها هي والطماطم والبصل ونخلطهم مع ملعقة الصلصة
والملح والفلفل والكمون والشطة
نخلطهم بالرز
نبدأ بالحشو بواسطة القمع كما موضح بالصورة
هذا الشكل بعد الحشو
نجهز الماء للسلق ونضيف الماجي والملح وبعد الغليان نسقط فيها الممبار المحشو
وهذا بعد السلق
نسخن الزيت ثم نحمر الممبار
وبالف هنا...................
__________________________________________________ __________
رائع يا ام الحلوين وطريقة سهلة وواضحة
__________________________________________________ __________
الرائع مرورك ايفني
__________________________________________________ __________
اختي الغاليه
ام الحلوين
اكله جوزي بقاله عشر سنين يقولي اعمليلي
المبار وانا مستحيل اقدر اعمله والله مش بأيدي
ما اقدر امسكه
تعرفي اهل جوزي دايماا يطبخ مبمار
من اكم شهر مرت عمي بعتت لجوزي من لبنان
مطبوخ خالص
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
تعرفي اعرف اطبخ كل الطبخ الي في العالم
الا الكرشه والمنبار
يمكن احاول اعمله بعد طريقتك ممكن
ههههههههههه
تسلم ايدك
موضوع يستاهل التقييم
__________________________________________________ __________
اخني الغالية اماني
انا كمان من محبي هذه الاكلة وبصراحة هي بتحتاج شوية مجهود
لكن لما بتذوقيها كل التعب بيهون
وانا زيك ما احب الكرشة ابداااااااااااااا هههههههههههههه
واتمنى تفرحيني وتقولي انك عملتي الممبار