عنوان الموضوع : طريقه عمل الارز الاصفر, ارز تكا -من مطبخي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

طريقه عمل الارز الاصفر, ارز تكا



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كيفكم اخواتى جهزت لكم اليوم طريقه عمل الارز الاصفر على طريقه مطعم تكا

المقادير :
2 كأسة ملك الارز طويل الحبة, 4 كأسات مياة مذاب فيها ماجى او مرق دجاج, 1 بصلة مفرومة فرم ناعم, ملح +فلفل اسود مطحون+كارى +كركم +بودر الثوم +فلفل ابيض مجروش .


طريقه عمل ارز تكا, الارز الاصفر :
- قومى بغسل الارز و نقعه فى المياه ما لا يقل عن نصف ساعة .
- جهزى طاسة و ضعى فيها قليل من الزيت ثم البصل المفروم مع اضافة الفلفل و الملح و قلبى جيداً لحتى تحمس .
- ضعى المياه او المرق و اتركيه ليغلى تماماً ثم اضيفى الكارى و باقى التوابل و الارز .
- اتركيه على نار متوسطة ثم هادئة حتى ينضج تماماً .


ان شاء الله بيعجبكوا



>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


يسلموا


__________________________________________________ __________

جزاك الله خيرا
احلى تقييم لعيونك
يسلموووووو


__________________________________________________ __________

جزاك الله كل خير


__________________________________________________ __________

روعه


__________________________________________________ __________