عنوان الموضوع : 10 وصفات للتتبيل حياكم
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

10 وصفات للتتبيل حياكم






السلام عليكم
جايبه لكم تتبيلات رووووعه !!
أنا جربت الأولى و الثالثه
جربوها إن شاء الله تعجبكم



تتبيلة رقم 1




زبادي قليل الدسم أو منزوع
/ ملعقة صغيرة معجونطماطم
/ 2 فص ثوم /
نص بصلة صغيرة / شوي زنجبيل / ملعقة صغيرةخل أو عصير نص ليمونة /
كاري / هرد / فلفل أسود / ملح / هيل ناعم / قرفة ( دارسين ) /
بابريكا / تخلط المقادير كلها بالخلاط وتخمري فيها قطعالدجاج

6 ساعات





تتبيلة رقم 2



طماطمة / بصلة صغيرة / بقدونس / لبن منزوع الدسم / جميعانواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود /
وبصل / ثوم / فلفلحار / صوص الصويا / وليمونة مقطعه





تتبيلة رقم 3



ربع كوب زبادى
ربع كوب شطه حاره
خليطمن توابل مطحونه
(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه قرنفل بابريكا)
ملعقتين صويا صوص
عصير ليمونه
ملح
بصله مفرومه ناعم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ملعقتينمعجون طماطم
ملعقه من صلصه باربكيو
ملعقتين مايونيز
ملعقه زيت
طريقه التحضير

تدق قطع الدجاجبالمدقه لتيين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطعالدجاج لمده من ساعه
الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حلهشوايه الغاز
وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصهالثوم



تتبيلة رقم 4


شيش طاوق
ربع كوبمن صلصه حاره
ملعقتين من صلصه طماطم
كمون وكزبره وبابريكافلفل اسود وفلفل ابيض
خل وليمون وملح
زبادى
كركم
مسمار وقرفه وهيل مطحون
مايونيز
زيت
مسطرده
باربكيو
بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين
تخلط كل مقادير التتبيله
قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر
اسياخ خشب او معدن
طريقه التحضير
تنقع قطع الدجاجقى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم
تشك فى الاسياخ بالتبادل معالفلفل والبصل والطماطم وتشوى







تتبيلة رقم 5



1 م ك مستردة
1م ك كاتشاب
1م ك خل
2 م ك صويا صوص
زيت زيتون (حسب الرغبة)
ملح - فلفل - بصل - ثوم - زعتر - ليمون
جوزة الطيب (اختياري



تتبيلة رقم 6



طريقة شيش طاوق
اخلطي
1/2ك زيتزيتون
2م ك صلصة
6فصوص ثوم مدقوق
ملح
فلفل اسود
زعتر بري مقدار 1م ك
1/4 ك خلابيض
1/4 م ك فلفل احمر مطحون

اخلطيها مضبووووووط ونقعيفيها الدجاج لمدة 3ساعات

بعدين حطيه في اسياخ بالتبادل مع فلفل اخضروبصل







تتبيلة رقم 7




افرمي بصلتين مع 5 فصوص ثوم فرم نااااعم

وافرمي حزمة كزبره مع ليمونه كبيره طبعا تقشيري اليمون وتفرميهم فرمنااااعم

1 علبه لبن زبادي متوسطة الحجم مع
3 م ط مايونيز
+ 3 م ط من الخل
+ فنجان شاي زيت زيتون

وكمونوكزبره مطحونه + وفلفل اسود + ولومي مطحون + وببركه + وكركم

مقدار 1
م ط وكلهم لخبطيهم وبعدين حطي فيها الحم او الدجاج اماالمده
فللدجاج ساعتين اما اللحمه فيفضل يوم كامل



تتبيلة رقم 8



خل+اي بهاراتعندك+ملح+ليمون+صوص الصويا


تتبيلة رقم 9



سواء لحم اودجاج
مايونيز وزبادي وجميع البهارت وكاتشب وليمووون وملح + سفن اب او سبرايترشيه عليها وخليها كذا ساعه







تتبيلة رقم 10



بصلة مفرومة ـ ثمانيفصوص ثوم مفرومة ـ نصف قشرة ليمونة مفرومة ـ
ربع كوب من عصير البرتقال ـ
ملعقة فلفل أسود وعلبة روب- ملعقتا زيت زيتون وملعقتا ملح ـ ربع ملعقةزعفران مطحون



منقول


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================



__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________