عنوان الموضوع : و صفات للمقبلات والحلويات "دايت" ريجيم
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
و صفات للمقبلات والحلويات "دايت"
بسم الله الرحمن الرحيم
حبيباتي عضوات المنتدى و زائرات المنتدى
جايبالكو شويه وصفات للمقبلات وللحلويات "دايت" سعراتها الحراريه منخفضه و قيمتها الغذائيه عاليه والاحلى انها منوعه يعني وداعا لملل اكلات الريجيم......و كمان للي عايزه تحافظ على وزنها مثالي
افكار للمقبلات:
"شمام بالانشون"
-شمامه متوسطه 120جرام لانشون او لحم بارد
***قطعي الشمام الى 4 و انزعي القشره و جمليه باللحم البارد
"سلطه عين الجمل"
-خس كابوتشا-200جرام جبنقريش-معلقه زيت زيتون -معلقهخل-20جرام عين جمل-ملح و فلفل
***قطعي الخس واضيفي زيت الزيتون و الجبن والخل و الملح والفلفل ثم جمليه بعين الجمل
"جبن بالخضروات و الماشروم"
-200جرام جبن قريش-معلقه ريحان-معلقه نعناع مفروم-معلقه كبيره بقدونس مفروم-2معلقه عصير ليمون-طماطم شيري-ماشروم-شرائح خيار-ملح وفلفل
***اخلطي الجبن بالاعشاب و الليمون والملح والفلفل و تقدم طازجه
"سلطه التونه"
-600جرام تونه "لايت"-4حبات طماطم-معلقه زيت زيتون-عصير ليمونه-بقدونس مفروم-كرات مهروس-2 فص ثوم مهروس-ملح وفلفل
"الصوص":كوب زبادي+معلقه ثوم مهروس
****قطعي الطماطم مكعبات و اهرسي التونه بالشوكه و اضيفي لها الاعشاب و الصوص وعصير الليمون و الزيت و يرش عليها الصوص لحظه تقديمها
"كالماري بالطماطم"
-600جرام كاليماري-4 حبات طماطم-2فلفل اخضر-2بصل-معلقه طماطم بيوريه-معلقه كبيره ريحان مفروم-قليل من التاباسكو الحار-2معلقه زيت زيتون-ملح
****ضعي الكالماري 20 دقيقه في الماء المغلي المملح قطعي الطماطم قطع صغيره مع الفلفل الاخضر و البصل ثم خففي الكالماري واضيفيه للخضروات والريحان في طاسه مع قليل من الزيت و قلبيها جيدا ثم اضيفي الطماطم البيوريه و التاباسكو و اتركيها قليلا مده 20 دقيقه على نار هادئه
"فيليه الدجاج بالزعفران"
-4 قطع فيليه دجاج-2 ملعقه زيت زيتون -4ذرات زعفران-ملح و فلفل-جزر "عيدان"-قليل من الكزبره-
*****ضعي خليط من زيت الزيتون و الزعفران واغمسي فيها فيليه الدجاج و الملح و الفلفل و تركيها في الفرن 30دقيقه على الحراره متوسطه حمري الجزرمع الملح و الفلفل في قليل من زيت الزيتون و اضيفي له الكزبره
"سلمون بالريحان"
-4 فيليه سلمون-8 ورقه ريحان عصير 2 ليمونه-ملح وفلفل-كيلو سبانخ مسلوقه-شبت
*****ضعي شرائح السلمون في ورق الومنيوم مع 3 ورقات ريحان و ملعقه عصير ليمون و ملح و فلفل ثم اغلقيها جيدا و ضعيها في الفرن 20 دقيقه و تقدم مع السبانخ بعد ان تشوح مع الريحان و الشبت
يتبع
![]()
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
افكار للحلويات
"برقوق ساخن وبارد"
12حبه برقوق-4ملاعق سكر فركتوز-4 اكواب زبادي لايت
***اغسلي البرقوق و انزعي عنه البذز و قطعيه لنصفين ضعيه في طبق للفرن وضعي فوقه 2 ملعقه سكر فركتوز سخنيه في الفرن 8 دقائق ثم اضيفي له الزبادي المضاف له باقي السكر
"كريم الفواكه الحمراء"
300 جرام فراوله-300جرام توت بري-4 ملاعق سكر فركتوز
****اخلطي الفواكه مع السكر و اتركيها ساعه ثم تقدم بعد ذلك بارده
"كمبوت الفراوله"
400 جرام فراوله-2 ملعقه سكر فركتوز-ورق نعناع
قطعي الفراوله واضيفيلها السكر و ضعيها على نار هادئه 15 دقيقه ثم اضيفي النعناع بعد ان يبرد
"فراوله بالفستق"
600 جرام فراوله-6 ورقات جيلاتين-3 بيضات-ربع كوب لبن منزوع الدسم-فانيليا-2كوب زبادي لايت-4 ملاعق سكر فركتوز-20 جرام فتق- ذره ملح
*****اغسلي الفراوله جيدا م اذيبي الجيلاتين في طبق ماء بارد ثم اخفقي صفار البيض -اغلي اللبن مع الفانيليا و اتركيه على نار هادئه ارفعيه عن النار و اضيفي له صفار البيض ثم اعيديه للنار حتى يصبح اكثر سمكا ثم اضيفي الجيلاتين و الزبادي و السكر و اخفقي بياض البيض مع الملح "كالمارينج" ثم اضيفيه للخليط و ضعيه فوق الفراوله مع اضافه الفستق المفروم
"خوخ بالقرفه"
4 حبات خوخ-4 ملاعق سكر فركتوز-2معاقه قرفه
*****قطعي الخوخ الى4قطع و ضعيه في ورق الومنيوم ثم اضشفي له السكر و القرفه و ادخليه الفرن مده 8 دقائق و يقدم ساخن او بارد
اتمنى ان الموضوع يعجبكو و يا ريت تتحفوني بردودكم و تقييمكم الكريم
__________________________________________________ __________
كل دي ردود ياااااااه ....و ايه التقييم العالي ده ...و الله انا ماليش بخت معاكو و انتو دايما محطمين معنوياتي و بحس اني مش لازم اكتب ولا كلمه و بلاش ادور على مواضيع جديده آخذها من قصيرها و اسيب النت كله هو لغه الموضوع مش واضحه ولا حاجه يعني تكون مواضيعي بتنزل بالعبري مثلا عموما شكراااااااا
__________________________________________________ __________
مشكوره حبيبتي ناني مون
موضوع ممتاز ويفتح النفس
وان شاء الله الجميع يستفيد منه
__________________________________________________ __________
شكرااا جوسي تشجيعك مهم لي...و يشيل عني الاحباط
__________________________________________________ __________
موضوع جميل
اختى
ونصيحة لله
اكتبى المواضيع لوجه الله
انا عارفة ان الردود تشجع
لكن اكتبى لله واصبرى
وان شاء الله القادم احلى
تقبلى من اختك فى الله
ومشكووووووووووووووووووووووورة