عنوان الموضوع : بيكاتا بالمشروم علي طريقة ارقي الفنادق.. لذيذة
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

بيكاتا بالمشروم علي طريقة ارقي الفنادق.. لذيذة



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طريقة عمل البيكاتا بالمشروم ( عيش الغراب ) ارجوا ان تنال اعجابكم فهي لذيذة وبسيطة
المقادير

نصف كيلو لحم مقطعةشرائح + كوب كريمة لباني + كوب مشروم + بصلة مقطعة صغير جدا + نصف كوب سمن مخلوط بزيت + دقيق + ملح وفلفل اسود مطحون + 2 كوب ماء

الطريقة
:217:
تتبل اللحم بالملح والفلفل وتغطي بالدقيق يسخن الزيت والسمن في صينية ونحمر اللحم حتي يأخذ اللون الذهبي نرفع اللحم من الصينيه ونضع البصل حتي يصبح ذهبي اللون فنضيف المشروم ( عش الغراب ) ونستمر في التقليب حتي يبدء المشروم في التشويح (بدايه تغير اللون) بعدها نضيف الكريمة ونقلب دقيقتين ثم نضيف كوبين الماء وعندما يغلي الخليط تضيف اللحم مرة اخري ومكعب مرقة الدجاج ونتركهم علي النار حوالي نصف ساعة حتي يتماسك السائل الذي ينضج فيه اللحم
وتقدم بالهناء والشفاء مع خضار سوتيه وبطاطس بوريه

لا تبخلوا علي بأضافات ارائكم او اضافتكم:027:


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


22 قارئ وما في حد عايز يقول حتي دي اكله سيئه جدا


__________________________________________________ __________

مممممم يمممي..


شكله جناااااااان شهييييي مرررررررة...


سلمت يدااااااك الجميلتااان ...

وننتظر المزززززززيد من ابداعاتك المميزة...

تقبلي مروووري..::


__________________________________________________ __________

والله انا كونت ببحث عن طريقة عملها
والحمد لله انى لقيتها عندك يا غالية
مشكوووووورة


__________________________________________________ __________

جزا اله خيرا على هذه الوصفة, ولكن لدي سؤال: ألا يجب سلق اللحم اولا فى ماء مع فلفل و حبهان و بصلة و1 فص ثوم؟

وشكراز


__________________________________________________ __________

تسلم الايادي