عنوان الموضوع : البيكاتا بالشامبليون او (عش الغراب او الماشروم)
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

البيكاتا بالشامبليون او (عش الغراب او الماشروم)






المقادير

1 كيلو لحمه فليه-2 معلقه سمن- 1 بصله متوسطه شرائح – 1 عود كرات يقطع شرائح (لو مش موجود مش مهم انا دايما بعملها من غيره)- 2 جزره مبشوره- 1 طماطم مقطعه اربع قطع- 1 مكعب مرقه دجاج (ممكن استخدام شوربه عاديه من سليق لحم او فراخ) - 2 معلقه كبيره دقيق- 1 كوب عش غراب- ملح فلفل اسود- 1 كوب كريمه طبخ وممكن حليب لو مش متوفره

الطريقه

نقطع الحمه اصابع ونحطها مع السمنه علي النار ونشوح اللحم حتي تحمر من جميع الجهات- ثم ننشلها
في نفس الوعاء تضاف كل الخضروات حتي تذبل ثم نضيف الدقيق ونقلب 3 دقائق نضيف مكعب المرق وقليل من الماء ونتبل المقدار ونغطيها علي النار مع زياده ماء من حين لآخر اذا لزم الامر حتي تنضج جميع الخضروات
نترك المقدار حتي يبرد ثم يضرب في الخلاط ويصفي بمصفاه وبهذا نحصل علي الصوص
نضع الصوص علي النار مره اخري ونضيف اللحمه ونغطي المقدار ويترك علي نار هادئه مع التقليب من ان لاخر واضافه ماء اذا لزم الامر حتي يتم النضج
يشوح عش الغراب في قليل من الزبده ويضاف للحم ونضيف الكريمه ونتركه يغلي 5 دقائق ويقدم ساخنا وبالف هنا

وماتنسوني من دعائكم اللهم اصلح حالي وحال المسلمين

ام نور ومهاب



>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


الله يعطيكى العافية ...

عجبتنى اوى وطريقتها سهلة وكويس اضافة عيش الغراب ...

المفروض تدوقينى لانى اول واحدة رديت عليكى ههههه ...

اللهم اصلح حال ام نور ومهاب وجميع المسلمين ...


__________________________________________________ __________



__________________________________________________ __________

تسلم ايدك يا اختي ام نور
والله شهتينا


__________________________________________________ __________

تسلمي على الوصفة اللذيذة


__________________________________________________ __________

يــــــــــــــــــــــسلمو