عنوان الموضوع : الفسيخ المصري الجامد
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
الفسيخ المصري الجامد
يا فتوكاتي يا حبايبي جيبلكم اكلة جميلة
ويتهيالي اغلبية الفتوكات بتحبه
الفسيخ
نحضر السمك ومنغسلوش ونضعه في اكياس كتير
ويوضع خارج الثلاجة
فليكن داخل فرن البوتاجاز حتي يكون في مكان دافئ
ويترك12ساعة
تفتح الاكياس وقبل فتحها تاكدي من خلو المطبخ من اي ذبابة
يقلب السمك بحيث تكون الراس اسفل
والذيل الي اعلي لكي يطرد الدم الزائد
نهائيا
يغسل بماء دافئ
ويضغط علي الذيل برفق
ثم نجهز خليط من الملح الخشن والكركم والشطة
جهزي فرشة من كيس بلاستيك
واحشي الخياشيم جيدا ثم ضعي الخلطة علي السمك
وبالتبادل
ثم لفي السمك بالكيس جيدا
وطبعا ضعيه في اكثر من كيس
حتي لايتسرب اي سائل من السمك
يوضع في مكان دافئ
ثم نفتحه
لوالجو حر يفتح ويؤكل بعد اسبوع علي الاقل
وفي البرد بعد15يوم يكون جاهز للاكل
ومع البصل الاخضر
والليمون
والعيش السخن
وبالهنا يافتوكات
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
شكرا لكى
______
__________________________________________________ __________
تسلمى يعنى سمك مخلل تحياتى ياعسل
__________________________________________________ __________
اها يعني مو مطبوخ؟؟
يسلموووو حبيبتي
__________________________________________________ __________
بسم الله الرحمان الرحيم
هو مش هيك بكون فاسد]................
__________________________________________________ __________