عنوان الموضوع : الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور -من مطبخي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور
المقادير
كيلو ونص رز
طماطم وصلصه حسب الرغبة
بقدونس وكسبره خضرا حسب الرغبة
وطبعا بصل
وتتبيلة الخلطه اللى هى فلفل اسود وملح وبهارات وكسبره ناشفه
الطريقة
بنقلى البصل فى حتة سمنه وشوية زيت بس منسيبوش يصفر
وبعدها نحط عليه الخضرة لغاية ماتدبل
ونحط عليها الطماطم والصله ونقلب
ونطفى النار ونضيف الرز
ونحط التتبيلة بتاعتنا ونقلب طبعا
وبعدها نستنى لما الخلطة تبرد ونحشى الممبار
ونسلقه
انا سلقته ع النار لمدة ساعتين
بس فيه ممبار بياخد اقل من كده شوية
على حسب عمر العجل
بعد ماسلقته طلعته حطيته فى حلة صاج وعصرت عليه ليمون ودخلته التلاجه
وتانى يوم حمرته فى الزيت
معلش انا مش كاتبة مقادير الخلطة بالظبط لانى مش بحسبها يعنى حسب مابتحتاج بزود
هسيبكم مع الصور من اول ماحشيته لغاية ماحمرته
دى الخلطه
ده بعد ماحشيته وطبعا مش بخيطه لانه بيتقفل لوحده وهو بيتسلق
ده بعد ماتسلق قبل ماطلعه من الحله
لاتنسونى بالدعاء
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
ررررررررررررررررررررررروعة تسلمين يا عيونى بارك الله فيكى
__________________________________________________ __________
بفتح النفس يسلمو ايدك
__________________________________________________ __________
تسلمو ياقمرات
نورتو موضوعى
__________________________________________________ __________
طول عمري نفسي اعرف ايش هوا المنبار و هسا عرفت
مشكووووووووووره تسلم يدك
__________________________________________________ __________
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة يمامة القدس
طول عمري نفسي اعرف ايش هوا المنبار و هسا عرفت
مشكووووووووووره تسلم يدك
تسلمى ياقمر