عنوان الموضوع : سمك .... بالبطاطس !!! -من مطبخي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

سمك .... بالبطاطس !!!






أقدم لكم وصفتين صنية سمك بالبطاطس وسمك مشوي بالبطاطس

أولا صنيه سمك بالبطاطس




المقادير

2 ك سمك منضف جيدا بالخل والملح ومنقوع ف ملح 6 ساعات
ربع كيلو فلفل اخضر
كيلو طماطم
كيلو بطاطس


الطريقه

يتبل السمك بالثوم والخل والليمون والبهارات الملح والكمون والبصل والفلفل الاخضر
نحمر الثوم والبصل ونضع الطماطم عليها وعليه والفلفل الاخضر

ونتركه يتسبك علي نار هاديه وبعد ما يتسبك نضع البقدونس

نحضر الصينيه ونضع رصه بطاطس ورصه سمك وصلصه
ومعاهم معلقتين زيت ورشه ميه (نص فنجان)
وتغطى الصينية بورق الألومنيوم او بغطاء خاص بها وتوضع على النار لفترة ثم توضع فى الفرن حتى ينضج السمك
وبالهنا


ثانيا السمك المشوي بالبطاطس

المقادير

1 سمكه متوسط الحجم
2 ثمره بصل كبيره
5 فص ثوم
2 ورق غار
1 ثمره ليمون كبيره
1 كوب كزبره خضراء مفرومه
نصف م-ص فلفل أبيض

1 م-ص ملح

3 مزيت زيتون
6 ثمره بطاطس صغيره

2 مشطه مجروشه
2 قرن فلفل حار أو بارد

الطريقه

يتم شق السمكه عميقا حتي يتمكن حشوها
و من ثم ترش السمكه بالملح من الخارج و الداخل و تترك جانبا
ثم يقطع الثوم و الليمون و البصل و الفلفل الي شرائح
و من ثم توضع السمكه علي ورق الومنيوم و تحشي بالبصل و الكزبره و الليمون و الفلفل الابيض و الشطة و ورق الغار و قطع البطاطس
ثم يرش علي السمكة قليل من زيت الزيتون و يرص قليل من شرائح الليمون و تغلف السمكه بورق الالومنيوم
تجهز صينيه و توضع السمكه المغلفه بها و قليل من شرائح الليمون و 1 كوب ماء
و تدخل صينية السمك المشوي بالبطاطس الي فرن متوسط الحراره و تترك لمده 1 ساعه او حتي النضج



و يقدم السمك المشوي بالبطاطس في طبق التقديم و تزين بقليل من الكزبره و الليمون
و بالهناء و الشفاء











>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


الف شكر يالغاليه انا كنت ادور طبخة سمك وانتي فتيني الله يوفقش


__________________________________________________ __________

تسلم الاياااااادي


__________________________________________________ __________

مشكووورة ياعسل


__________________________________________________ __________

تسلم ايدك يامبدعه


__________________________________________________ __________

يسلموووووووووووو