عنوان الموضوع : البطاطس بجميع طبخاتها -من مطبخي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

البطاطس بجميع طبخاتها



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم

صينية البطاطس الفرنسية بالكريمة والجبن تكفى 6 أفراد
المقادير :205:
0.75 كوب كريمة
فرشاااااة للدهان
0.75 كوب دوبل كريم
قليل من الثوم المفروم
واحد كيلو بطاطس
ملح وفلفل أسود
ربع كيلو جبن رومي مبشورة
الطريقة :206:
تدهن قاعدة وجوانب الصينية بالفرشاه وتوضع الكريمة والدوبل كريم في وعاء ويمتزج مع الثوم وتقطع البطاطس شرائح رقيقة جدا جدا جدا ثم نضع طبقة بطاطس في الصينية وعليها ملح وفلفل حسب المذاق ثم قليل من خليط الكريمة ثم قليل من الجبن وهكذا بطاطس ثم كريمة ثم جبن حتى ينتهي المقدار وتكون آخر طبقة جبن وتوضع في فرن سابق التسخين حتى تنضج البطاطس يصبح الوجه بنى مصفر . منقولة.

صينية البطاطس بالماينيز
المقادير: :205:
بطاطس
حبة دجاجة
نصف كاس بزا ليا
3حبات جزر
ورقتين من الكرنب
ملعقتين زيت
فلفل+كمون+ملح
جبنة سائلة كاسة صغيرة
كاسة صغيره ماينيز
الطريقة: :206:
تقطع البطاطس حلقات بقدر الصينية التي تستخدمينها ثم تقلى في الزيت وترص الطبقة الاولى في الصينية
ثم نسلق الدجاجة بعد استوائها نخرج اللحم منها ونقطعة قطع صغيرة
ثم نسلق البزاليا ونبشر الجزر ونقطع الكرنب رقائق صغيرة ثم نضع الزيت في طاوة ونضع علية الجزرونحركة قليلا
ثم نضع الكرنب في الطاوة ونحركة قليلا ثم نضع الدجاج والبزاليا ثم نضع البهارات والملح حسب الرغبة ثم
نحركها على النار قليلا ونضع الخلطة في الصينية ونضع طبقة ثانية من البطاطس
ثم ناخذ الماينيز والجبنة ونخلطها جيدا وتوضع على الوجة
وتوضع في الفرن وتحمر من فوق فقط. منقولة

صينيةالبيورية بالجبن والسجق :205:
واحد إلا ربع كيلو بطاطس
ثمن كيلو سجق
4 ملاعق كبيرة جبنة رومى مبشورة
1 ملعقة كبيرة بقسماط مطحون
واحد ونصف ملعقة كبيرة سمن
3 بيضات
ملح وفلفل
الطريقة :206:
تغسل ا لبطاطس وتسلق فى الماء والملح وملعقة كبيرة من الخل حتى تنضج تماما ثم تشطف بالماء البارد وتقشر وتهرس فى الحال وهى ساخنة وفى هذة الأثناء يهرس السجق بالشوكة( هرس وسط يعنى لا يختفى فى البطاطس ولا تكون القطع سليمة تماما وبعدما يكون أخذ له تشويحة على النار ) ونضع السجق فى إناء كبير ويضاف إليه الجبن المبشور ثم يضاف البطاطس المهروس ويقلب ويضاف البيض والملح والفلفل وأخيرا نضيف نصف ملعقة من السمن وتقلب ثم ندهن الصينية سمن ويصب عليها خليط البطاطس ويرش ملعقة السمن على الوجة وكذلك البقسماط المطحون ويسخن الفرن نار وسط ونضع فيه الصينية حوالى نصف ساعة حتى يحمر الوجة وتقدم ساخنة لذذذذذيذة ومجربة ومنقولة

كفتة البطاطس :205:
نصف كيلو بطاطس مسلوقة ومهروسة ناعم و ملعقة بقسماط وكمية مناسبة من العصاج وملعقة سمن وبيضة وملح وفلفل
للتحمير
زيت غزير ودقيق وبقسماط مطحون وبيضة مربوبة
الطريقة :206:
يسيح السمن ويضاف البطاطس المهروسة ويقلب جيدا ثم تضاف البيضة بعد ضربها وتخلط جيدا بالبطاطس ويتبل بالملح والفلفل ويشكل الخليط دوائر أوأصابع وتحشى كل واحدة بملعقة صغيرة عصاج وتغمس فى البيض المضروب وتلف فى الدقيق والبقسماط وتحمر فى الزيت ويزين طبق التقديم بفروع البقدونس وترص فوقه الكفته وتقدم ساخنة منقولة ولذيذة ومجربة وممكن تتعمل منغير عصاج لو مفيش.

صينية البطاطس باللبن
تقدم مع اللحم المشوى والمحمر
المقادير :205:
1 كيلو بطاطس متوسطة الحجم
2,5 كوب لبن
ملعقة كبيرةسمن
كوب كريمة لبانى أو 3 ملاعق كبار قشطة طازجة
8 فصوص ثوم مدقوق ناعم
ملح وفلفل
الطريقة :206:
تقشر البطاطس وتغسل وتجفف ثم تقطع حلقات رفيعة جدا وتوضع فى إناء غويط وتتبل بالملح والفلفل وتقلب جيدا ثم تدهن صينية تيفال بنصف ملعقة السمن ويفرش فوقها الثوم ثم حلقات البطاطس طبقات فوق بعضها بنظام دقيق ويخلط اللبن جيدا مع الكريمة ويصب على البطاطس حتى يغطيها تماما وإن إحتاج الأمر القليل من اللبن الزائد ضعيه ثم ضعى بقية السمن على الوجه ويكون الفرن متوسط الحرارة وتوضع الصينية بداخله حتىتنضج البطاطس تماما وتتشرب باللبن ويحمر الوجة. .....أكثر من لذيذة ومجربة ومنقولة.

سلطة البطاطس :205:
تسلقى البطاطس وبعدما تقشر وتقطع حتت صغيرة بالسكين تضعى عليها ملح وفلفل وشطة وتقلية توم( شوية زيت فى طاسة ثم عليهم حتة ثوم مفروم يتشوح تطشيه بالخل وعلى البطاطس ودمتم مجربة ولذيذة وغير منقولة (وممكن تتهرس ويتحط عليها شوية لبن)

صينية البطاطس بالطماطم :205:
ضعى فى الصينية بطاطس متقشرة وتقطع طرنشات ثم بصل طرنشات ثم عصير طماطم ثم معلقتين سمنة ومعلقة زيت ذرة وفص حبهان(هيل) وفص مستكة وحتة ثوم مفروم صغيرة وملح وفلفل وأهم حاجة راح تعطيها الطعم رشة روز مارى ورشة خفيفة زعتر فوق الوجة وشوية ماء(حوالى نصف كوب) وتحطيها فوق النار مش فى الفرن شوية وغطيها بالفويل وشكشكيه بالشوكة والنار تكون وسط(عشان القعر لاينشف ولا يتحرق) ثم بعد شوية حطيها فى الفرن حتى تكمل سواها( ولو عايزة تعمليها كده حتطلع روعة ريحة وطعم ولو عايزة تحطى لحم يبقى تسلقى اللحم كويس الأول كأنك خلاص حتكليها ثم أضيفيها للصينية وبدل الماء حطى شوربة)
طبعا لذيذة( والله ياجماعة أنا مش بمدح فى أكلى لكن أنتو جربوها وأحكموا) ومجربة ومش منقولة

محشو البطاطس :205:
كيلو بطاطس مستديرة
نصف كيلو عصاج
ملعقتان سمن وملح وفلفل
كوب عصير طماطم وماء
الطريقة :206:
نقشر ونقور البطاطس من الوسط وتشوح لمدة 10 دقائق فى السمن ثم تنشل ويحشى بالعصاج وترص فى صينية ويوضع فوقة عصير طماطم مخفف بالماء وملعقة سمن ويتبل ويوضع بالفرن حتى ينضج ويحمر الوجة ثم يرص فى طبق ويقدم ساخنا ...منقوله

البطاطس المحشية بالتونة :205:
4 وحدات بطاطس كبيرة
8 شرائح أنشوجة
ملعقتان كبار زيت ذرة
ملح وفلفل
علبة تونة كبيرة
صفارين بيض مسلوق
ملعقتين كاتشاب
نصف كوب زيتون أخضر منزوع النوى
الطريقة :206:
تغسل البطاطس وتسلق فى ماء متبل بالملح ثم تشطف بالماء البارد وتقشر وتترك لتبرد ثم تفرغ علبة التونة وتهرس مع أربع شرائح أنشوجة ويقطع الزيتون قطع رفيعة ماعدا أربعة يتركوا للزينة ثم يهرس صفار البيض ويضاف له التونة والأنشوجة المهروسين والزيتون المقطع والكاتشاب ويقلب الجميع ويتبل بالملح والفلفل وتقور البطاطس ويستغنى عن نصف كمية القلب ويهرس النصف الباقىجيدا حتى ينعم ويقلب مع خليط التونة السابق إعداده ويسخن الفرن وتدهن الصينية بالزيت ثم تحشى البطاطس بخليط التونة وتزين كل واحدة بشريحة أنشوجة ملفوفة حول زيتونة صحيحة ثم ترص البطاطس فى الصينية وتدخل الفرن لدقائق ثم تقدم بالهنا والشفا

:217: :217: :217:


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


تسلم ايدك ديما


__________________________________________________ __________

واااااااااااااااو شكككككككككككككككككككككككرا


__________________________________________________ __________

تسلم ايدج ديما


__________________________________________________ __________

تسلم يداك يا الغاليه


__________________________________________________ __________

شكرا لك اختي على موضوعك
وبانتظار جديدك