عنوان الموضوع : فطير مشلتت علي الاصول من يدي ومن مطبخي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

فطير مشلتت علي الاصول من يدي ومن مطبخي






بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كيفكم حبيباتي عضوات منتدي سيدتي ان شاء الله بخير يارب
اليوم انا جايبه لكم طريقتي في المشلتت المصري ان شاء الله يعجبكم يارب
او شيء المقادير
دقيق-رشه ملح -مويه دافيه للعجن
للدهان مقدار متساوي من السمن السايح والزيت
الحشو مثل ما تبغي انا حشيته جبنه شيدر مبشور -لحم مفروم معصج-سكر بودره وزبيب وجوز هند ومن غير حشو خالص
الطريقه
اول شيء ننخل الدقيق مع الملح في وعاء العجن

نضع المويه بالتدريج مع العجن حتي نحصل علي عجينه ناعمه وملساء
ونتركها ترتاح 10 دقايق او اكتر مو مشكله ممكن نصف ساعه علشان تساعدك في الفرد

بعد ما ارتاح العجين نقسمه الي كور صغيره ونتركها علي سفره او علي رخامه المطبخ

بعد كده نبدا في فرد الكور الصغيره علي رخامه المطبخ مع دهن الرخامه بخليط السمن والزيت ودهن اليد والعجين

نفرد الكوره بالنشابه علي شكل دائري مثل الصور ونفردها كويس جدا وتكون رقيقه

كل ما نفرد كوره نضعها علي جنب مع دهنها طبعا بخليط السمن والزيت
نضع حوالي 7او8كور فوق بعض

بعد ما نحط الكور المفروده فوق بعض نفردها تاني مثل الصوره

نبدا في طي الفطير مثل الصور


نضع كل طرف علي الاخر حتي نحصل علي شكل المربع اللي في الصوره



بعد ما نخلص قفل العجين علي شكل المربع مع دهنها طبعا بخليط السمن والزيت نبدا في وضعها في صنيه الفرن والضغط عليها باليد حتي نحصل علي شكل الفطير المدور علي حجم الصنيه اللي هانخبزهم فيها مثل الصور




هنا الحشو الجبن الشيدر تسوي مثل الخطوات السابقه بس قبل لا توصلي لعدد الطبقات المطلوبه تضعي في وسط الطبقات الحشوات ونقفل مثل الخطوات السابقه


هنا حشو السكر والزبيب وجوز الهند


بعد ما خلصنا كل الانواع ندخل الصواني الفرن الساخن مسبقا علي 180 درجه لمده 20 او 25 دقيقه حتي تنضج
وبعد مرور اول 10 دقايق هايكون الفطير من تحت اتحمر نقلبه علي الوجه التاني حتي يتم نضجه ويترك حتي يبرد قليلا ويقدم
ملحوظه
ممكن ندهن الوجه بالقشطه بدل ما نقلبه علي الوجه التاني بعد 10 دقايق
وممكن كمان علشان نحتفظ بيه طري نغطيه بقصدير بعد ما يطلع من الفرن شويه وممكن نحفظه في الفريز لو مسوين كميه كبيره ونطلعه قبل ما نحتاجه بشويه ونسيبه يفك التلج براحته
او لو عندك ميكروويف يطلع من الفريز وثواني في فرن الميكروويف وتسخنيه اكنك لسه مسوياه
يتبع حبيباتي


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================



هنا الصواني وهي في الفرن
هنا الفطير بعد ما تم نضجه وتقديمه


شوفوا كيف الطبقات ماشاء الله والحشوات



ان شاء الله عجبكم حبيباتي
في امان الله وحفظه ورعايته
اختكم ام يوسف
الي القاء فيطبق قادم باذن الله تعالي


__________________________________________________ __________

تم تعديل الصور تسلم ايديكى يا عسل

شهتينى عليه جدااااااااااااااااااااااا


طريقه اكتر من روووعه
تستاهلى احلى تقييم وتثبيت وشعار


__________________________________________________ __________

مشرفتنا الغاليه الف شكر علي تشجيعك الدائم
وحمدلله ان طريقتي عجبتك
دائما مرورك علي مواضيعي يسعدني ويشجعني لتقديم المزيد
يعطيكي العافيه يارب


__________________________________________________ __________

ما شاء الله شكله روعة ومشهي

وشغلك مرتب كتير

تسلم ايدك


__________________________________________________ __________

مشاء الله عليكي ياام يوسف ...والله فطير من زمان نفسي اعمله
وانت شغلك مرتب وخطواتك واضحة وراح اجربه انشاء الله
تقبلي مروري