عنوان الموضوع : ارز بالبشاميل بالصور التفصيليه وعلى طريقتى المميزة
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

ارز بالبشاميل بالصور التفصيليه وعلى طريقتى المميزة



السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

هلا بنات احلى منتدى بالدنيا كلها

كيفكم يارب دايما بالف صحه وعافيه

اليوم عازماكم على طبق الارز بالبشاميل من مطبخى وعلى طريقتى

صدقونى كل ما احد يجربه من العيله او الاصدقاء يتجنن عليه ويطلب الطريقه فورا

وانا بعطيها لهم

وطبعا انتو غاليين عليا فلازم تكونوا على علم بالطريقه عشان كده صورتلكم الخطوات بالتفصيل.......

طولت عليكم

المهم


المقادير:::
عباره عن ثلاث اقسام

1- الارز
2- كبده الدجاج
3- البشاميل
[img][/img]


طريقه تحضير الارز

الارز البسامتى او المصري اى نوع بعد غسله يتم سلقه
ولم اصور هذه الخطوه لان الكل بيعرفها

طريقه تحضير الكبده
المكونات

كبده دجاج - بصل مقطع ناعم - فلفل اخضر مقطع - صلصه طماطم وطبعا ملح وفلفل اسود وبهرات

[img][/img]

الخطوات

يوضع البصل المفروم فى قدر على النار مع زيت نباتى او سمن حسب الرغبه

[img][/img]

بعد ان يصير لون البصل شفاف يضاف الفلفل ويقلب قليلا

[img][/img]

ثم تضاف الكبده بعد تقطيعها مكعبات

[img][/img]

مع التقليب الى ان يصير لون الكبده بنى وتلاحظ جفاف السوائل منها

[img][/img]

ثم تضاف الصلصه


[img][/img]

والتوابل والملح

[img][/img]

وتقلب قليلا ثم تطفى النار



تحضير البشاميل

فى قدر يوضع الزيت النباتى

[img][/img]
وبعد تسخينه يوضع الدقيق بحيث تكون مساويه لنفس كميه الزيت

[img][/img]

ويقلب حتى يصبح زهبى

[img][/img]

ثم يضاف اللبن

[img][/img]
مع التقليب المستمر

[img][/img]

ثم تضاف مرقه الدجاج والملح والفلفل الاسود

[img][/img]

نضع تلت كميه البشاميل على الارز

[img][/img]

ثم نضع نصف كميه الكبده على الارز

[img][/img]


والان نحضر صينيه وندهنها بالزبده ونضع بها نصف كميه الارز

[img][/img]

ثم نضع نصف الكبده عليه

[img][/img]

والنصف الاخر من الارز ونضيف فوقه البشاميل

[img][/img]

ويمكنك رش كميه من الجبنه المبشوره على الوجه

[img][/img]

ثم ندخله الفرن لمده حولى نصف ساعه على نار متوسطه مع تحمير الوجه بالشوايه


وهذا هو شكله بعد النضج

[img][/img]


[img][/img]


[img][/img]

بالف هنا وشفا





مش منقول ابدا ابدا ده مجهوووووووووووووودى

ههههههه


قولو رايكو يابنات

عشان مهم عندى



>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


ماشاءالله يادودوي شو هالابداعات هاااااي الوصفه شكلها بيشهي وبيفتح النفس ياسلاااااام يلااااااا بدنا نشوف المزيد من اكلاتك الطيبة
يعطيكي الف عافيه بس تاني مره اكتبي اسمك ع كل صورة عشان تعبك ومجهودك ما يروح بساهل


__________________________________________________ __________

اه صح نسيت الصحن طلع من نصيبي لاني اول رد هههه


__________________________________________________ __________

تسلمى سما والله ما يغلى عليكى ابدا

كلك زوق

وموضوع اسمى عالصور والله كسلت اكتبه

ههههههههههههههه


__________________________________________________ __________

يسلموووووووووو والله يعطيك العافية


__________________________________________________ __________

تسلم ايديكى رائع جدا انا بعمله بنفس الطريقه بس بدل الكبده لحم مفروم معصج برضه رائع ربنا يعطيكى الف عافيه