عنوان الموضوع : اللغمن أكلة سهلة
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
اللغمن
اللغمن
مقادير العجينة
3كاسات دقيق
كاسة الا ربع موية
1ملعقة طعام ملح
3 بيضات
تخلط المقادير مع بعض ولازم تكون العجينة قاسية شوية، وتترك لمدة ساعة لتخمر...
*ملاحظة: يوضع الماء على العجين بالتديج....
مقادير الإدام:
لحم((حسب الرغبة))
1بصل كبير
2جزر
1 ملعقة طعام ثوم مقطع ناعم
2 بطاطس
عصير طماطم
صلصة طماطم
ربع كيلو فاصوليا
2ورق كروم==الملفوف
ماجي - ملح
واحد فنجان شاي زيت
موية
طريقة عمل الادام:نحط الزيت عالنار...
نقلي اللحم الى ان تخلص مويتها وينشف...
نحط البصل ونقليه مع اللحم الى ان يذبل البصل...
بعدين نحط الثوم ونقليه الى ان يسير ذهبي...
بعدين نحط عصير الطماطم والماجي والملح وصلصة الطماطم...
ونكشنه الى ان تخلص موية الطماطم...
نحط 2كوب موية الى ان يستوي اللحم..
نحط جميع الخضروات (ما عدا الكروم) ونقلبه ونتركه يتكشن مع اللحم والطماطم لمدة 10 دقايق...
ونحط 3اكواب موية...ونخلليه عالنار الى ان تستوي الخضروات...
نحط الكروم ونقلبه قلبتين..بعدين نطفي النار....
طريقة عمل العجين:
نكور العجين دوائر بحجم البرتقال...
بعدين نفردها بالماكينة حق العجين...
بعدين نطلعه من الناحية التانية بحيث انه يطلع بشكل اسباجيتي...
بعدين نسلقه في موية مغلية وفيها ملح ونحط شوية زيت الى ان تفور فورة وحدة...
بعدين نصفي اللغمن ((الاسباجيتي))...
وتشطف بماء دافي وتصفى...
نحط اللغمن في صحن التقديم ونحط فوقه الادام....
ويؤكل مع الليمون والخل واللازة..........
اتمنى تعجبكم
جربوها وقولولي رايكم![]()
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
تكملة الصور
![]()
![]()
__________________________________________________ __________
الللللللللللللللللللللللللللللللللله
انا اموت في الاكل البخاري
تسلم يدك
__________________________________________________ __________
شكرا على مرورك
جربيها لذيذة
__________________________________________________ __________
مممممممممممم
اكله شهيه تسلمى اختى
يقيم
__________________________________________________ __________
شكرا ياغالية
بالعافية