عنوان الموضوع : الايام الخوالي):
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

الايام الخوالي):






مرحبا

غبت عن القسم لفترة قلت علشان تشتاقولي واشتاقلكم

عنوان الموضوع الايام الخوالي
لان في البيت مافي الا انا و عبودي ....زوجي مسافر
صورت بعض الاطباق اللي تتنوع مابين التسالي والرئيسي.



انتظروا التفاصيل ...........



>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


الفطور





عصير المنجا وكوكتيل التوت

منجا طازجه او مجمدة
عصير سنكويك المركز كوكتيل التوت
شيرة
شويه ماء

تخلطي الجميع في الخلاط .
*انا استخدم الشيرة للتحلية بدل السكر،استخدمي الكمية المناسبة.
*اذا حبيتي طعم المنجا يكون طاغي كثري كميتها وخففي النوع الثاني
والعكس .








محشي الطماطم بالبيض


جدا لذيذ

طماطم حجمها كبير مقطوع الراس ومفرغه من البذور.
بيض مخفوق -جبن بارميزان
تست صغير -اوريغانو -ريحان-زبده طريه

في صينية للفرن تحطي الطماطم المفرغه وتحطي في داخلها البيض
وتملحيها وترشي فلفل اسود وتتركيها في الفرن لمدة 20 او 30 دقيقه.
وكل بعد فترة تفتحي الفرن وتحاولت تقلبي البيض بشوكه.
لما تخرجيها رشي عليها جبن بارميزان.

ترشي الاوريغانو والريحان على التست وتوزعي قطع زبده فوقه وتدخليه الفرن يتحمص.

*الوصف من موقع اجنبي وتعرفوا الاجانب يفضلو البيض مش مستوي على عكسنا ،علشان كذا انا قلبت البيض كل 10 دقائق.
*انا غلفت الصينية اللي فيها الطماطم بالقصدير لنصف الوقت.
*لازم تكون طماطم كبيرة علشان تكفي البيض ،وانتبهي لا تعبيها بالكامل
علشان لا يطفح البيض منها.


__________________________________________________ __________

التسالي





ولاننا انا وعبودي محبوسين حبيت اعمل جو وكاننا خرجنا
قليت بطاطس عادية وتركتها تنشف من الزيت وبعدين حطيتها في
اقماع من الورق وحطيت عليها صوص (كريمة حامضة-مايونيز-شوية ليمون-جبن بارميزان )







عيش تورتيلا -جبن تشدر ومازريلا -ريحان واوريغانو-زيت زيتون
على طاوه فوق النار تحطي قرص العيش يتحمص من جهه وبعدين تقلبيه على الجهه الثانية وترشي عليه شوية زيت زيتون والريحان والاوريغانو والجبن وتتركيه يتحمص وراح تذوب الجبن في نفس الوقت.
قدمته مع الشبس وغموس الغواكامولي*

*تلاقي وصفته في موضوع انا وعائلتي في المطبخ.






بيتزا مكسيكية
عيش تورتيلا - صوص البيتزا - بصل - زيتون -جبن
اعملي بيتزا عادية بالحشوة اللي تفضليها
وحمصي قرص التورتيلا من جهه وحده واقلبيهعلى الجهه الثانية
وافردي عليه الصوص والحشوة والجبن ودخليها الفرن.







هذه البيتزا اتعلمتها قبل 15 سنة ،ومافي احد مايعرفها.
عيش تست - صوص البيتزا- حشوة خضار -جبن مبشور
جبن سائل-زيتون - بصل مقطع شرائح رفيعه

تاخذي قطعتين من التست وتشيلي الاطراف،تمسحي على وجهه وحدة بالجبن السائل وتحطي شريحة من البصل وتلصقي القطعه الثانية من التست.
وتكرري العملية لكل التست ،وبعدين توزعي الصوص والخضار والجبن على الوجهه وتدخليها الفرن.


__________________________________________________ __________

طبق ارز شهي جدا






يسموه مشخول السكر او ارز بالكراميل
وانا شفت له طريقتين ......وعملت طريقتي في النهاية.

دجاج او لحم مغسول ومنظف
ارز
بصل +ثوم مفروم
بهارات صحيحة(قرفه -هيل -ورق غار-قرنفل)
بهارات بودرة(ملح -فلفل اسود-زنجبيل - بهارات مشكله -كمون -كزبره ناشفه
زعفران)
2 م ك سكر او فنجان قهوة سكر
بطاطس مقطعه مربعات ومقليه


-تسلقي الدجاجه في ماء مضاف اليه البهارات الصحيحه،اذا استوت
تشيلي الدجاجه من الماء وتتبليها بالبهارات البودرة وتدخليها الفرن تحمر.
-تسلقي الارز في مرقه الدجاجه 3\4 استواء او استواء كامل*.
-في طاوه على النار تحمري البصل والثوم والزنجبيل لين يذبلوا وتتركيهم على جنب.
-في قدر على نار هادية تحطي السكر وتتركيه لين يتحول للون البني بس لا ينحرق ،تضيفي البصل والثوم ورشه من البهارات المشكله والملح وتقلبي كويس وتضيفي البطاطس المقلية وبعدها الارز ،رشي شوية ماء بالزعفران وغطي عليه لدقائق.

عند التقديم قلبي الارز وقدميه ،زينيه باللوز او الزبيب والبصل المحمر.


*انا عملته مرتين مره كان 3\4 استواء ولما اضفته للبصل والبطاطس
زودت مويه من المرقه وبعدين رشيت الزعفران.
ومره عملته كامل الاستواء ويادوب اضفت الارز على البصل والبطاطس ورشيت زعفرات وتركته دقائق. اسهل.
*ممكن تقلي باذنجان مع البطاطس بس انا ماحبيت.

كل الشكر لام حمودي على الوصفه اللذيذه


__________________________________________________ __________

الحلى






حلى سهل مره
ربع او نص كوب شكولاته سايحه
شوية كريمة
بسكويت اوريو مطحون

كمية الشكولاته تعتمد على الكمية اللي راح تحضريها
تضيفي الكريمة بحيث تقسى الشكولاته وتصير زي العجينة
تضيفي بسكوت الاوريو المطحون وتبدائي تكوريها وتحطيها في قوالب
باشكال مختلفه ،تدخليها الثلاجة تبرد وبعدين تخرجيها من القوالب وترشي عليها بودرة كاكاو








المقادير تعمل كمية كبيرة
انا عملت نصف الكمية .........

كوب زبدة طريه
2 كوب سكر
2 بيض كبير
1 م فانيليا
3\4 كوب بودرة الكاكاو
2 كوب دقيق
2 م ص بككربونات الصوديوم
رشة ملح
سكر بودرة


تخلطي الزبدة والسكر بالخلاط لدقائق وتضيفي البيض والفانيليا وتخفقي،
اجمعي الدقيق والكاكاو والملح والبكربونات واضيفيها شويه شويه على
خليط البيض وقلبي لين يتجانس الخليط.
دخليه الثلاجه لمده ساعه لين يجمد ،تبدئي بالملعقه تاخذي كور وتكوريها بيدك وتغطسيها في السكر البودرة كويس وتصفيها على صينية الخبز.
تضغطي عليها شويه علشان تنفرد على خفيف ودخليها الفرن لمدة 12 دقيقه فقط.

راح تخرج من الفرن وتلاقي انها لسه طريه عادي هي راح تنشف مع الهوا.


*يعتمد مده استواء ال ك و ك يز على نوع الصينية .


__________________________________________________ __________

يا عيني عليكي يانسومه حسيت من كلامك انك مضايقه
ربنا يخليلك عبودي ويسعدوا ويرجعلك ابوه بالسلامه ياااااااااارب
ماشالله حاطه احساسك بالكل ماشالله كانك مروقه والا تشغلي بالك عن شي تاني
لو مكانك بصراحه اهجر المطبخ بالثلااااثه بس ما شالله بطلعيلنا ابداعات متواصله ويمكن شعر