عنوان الموضوع : لحمة الراس من مطبخي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

لحمة الراس



ازيكم يااحلى بنات فى احلى منتدى كل عيد اضحى وانتم بافضل صحة انا عايزا اعرف طريقة عمل لحمة الراس زى بتاعة المسمط ياريت لو حد يعرف يفيدنى

>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


شكراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا بس ياريت حد يعرفنى لو ممكن امسح الموضوع دا ولا لا


__________________________________________________ __________

طولى بالك ام نور


ما تبقيش عصبيه كده

هههههههههه

كيفك وحشتينى

انا والله عمرى ما عملت لحمه الراس

بس انا اعرف انها متعبه اوى

واشك ان فى واحده معانا بتعملها

امهاتنا هم اللى ليهم خلق للحجات دى

ههههههههه

متزعليش بقي


__________________________________________________ __________

ايه يادودو هو انتى علشان استاذة طبخ بتضحكى عليا ههههههههه الله يسامحك


__________________________________________________ __________

حياك الله غاليتي

بصراحة انا ما عمري طبختها

لكن بحثت وحبيت افيدك تفضلي

الـرأس الـمـنـــــدي



الـمـنـطـقــــة الـغـربـيــــــــة


الـمـقـاديـــر

2 رأس خروف
2 بصلة صغيرة
2 ملعقة طبخ زيت ذرة أو سمن
½ ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون
ليمون
ملح
9 فلفل حار

الـطـريـقـــــة

تغسل الرؤوس جيداً وتنظف ثم تسلق مع حبة بصل وفلفل أسود حبوب
حتى تنضج تماماً، ينزع اللحم من الرأس ويوضع في قصدير ويضاف
إليه الملح والفلفل الأسود ويلف جيداً ويوضع في صينية ويدخل فرن متوسط
الحرارة حتى يحمر قليلاً.
يقطع البصل قطعاً صغيرة ويقدم لحم الرأس في طبق ويجمل بالبصل ثم
يسخن السمن ويرش على اللحم...



__________________________________________________ __________

وهاي طريقة ثانية

المقادير
راس الخروف-قزبرة ومعدنوس مربوطين -بصلة كبيرة فلفل حمراء غبرة حلوة و وفلفلة حارة-زيت الزيتون-زيت العادي -ملح -سمن-
كمون -قزبرة حبوب مطحون وشوية الخل-


الطريقة
نضع راس الخروف بالكوكوط ونضيف قزبرة و معدنوس و البصلة و الفلفل أحمر غبرة و زيت و الملح و السمن ونضيف له شوية ماءو نتركه يطبخ

من بعد ما يطبخ يضاف إليه الكمون و القزبرة حبوب و الخل ونتركه يتشحر



ونقدموه بالصحة و العافية