عنوان الموضوع : لحمة الراس من مطبخي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
لحمة الراس
ازيكم يااحلى بنات فى احلى منتدى كل عيد اضحى وانتم بافضل صحة انا عايزا اعرف طريقة عمل لحمة الراس زى بتاعة المسمط ياريت لو حد يعرف يفيدنى
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
شكراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا بس ياريت حد يعرفنى لو ممكن امسح الموضوع دا ولا لا
__________________________________________________ __________
طولى بالك ام نور
ما تبقيش عصبيه كده
هههههههههه
كيفك وحشتينى
انا والله عمرى ما عملت لحمه الراس
بس انا اعرف انها متعبه اوى
واشك ان فى واحده معانا بتعملها
امهاتنا هم اللى ليهم خلق للحجات دى
ههههههههه
متزعليش بقي
__________________________________________________ __________
ايه يادودو هو انتى علشان استاذة طبخ بتضحكى عليا ههههههههه الله يسامحك
__________________________________________________ __________
حياك الله غاليتي
بصراحة انا ما عمري طبختها
لكن بحثت وحبيت افيدك تفضلي
الـرأس الـمـنـــــدي
الـمـنـطـقــــة الـغـربـيــــــــة
الـمـقـاديـــر
2 رأس خروف
2 بصلة صغيرة
2 ملعقة طبخ زيت ذرة أو سمن
½ ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون
ليمون
ملح
9 فلفل حار
الـطـريـقـــــة
تغسل الرؤوس جيداً وتنظف ثم تسلق مع حبة بصل وفلفل أسود حبوب
حتى تنضج تماماً، ينزع اللحم من الرأس ويوضع في قصدير ويضاف
إليه الملح والفلفل الأسود ويلف جيداً ويوضع في صينية ويدخل فرن متوسط
الحرارة حتى يحمر قليلاً.
يقطع البصل قطعاً صغيرة ويقدم لحم الرأس في طبق ويجمل بالبصل ثم
يسخن السمن ويرش على اللحم...
__________________________________________________ __________
وهاي طريقة ثانية
المقادير
راس الخروف-قزبرة ومعدنوس مربوطين -بصلة كبيرة فلفل حمراء غبرة حلوة و وفلفلة حارة-زيت الزيتون-زيت العادي -ملح -سمن-
كمون -قزبرة حبوب مطحون وشوية الخل-
الطريقة
نضع راس الخروف بالكوكوط ونضيف قزبرة و معدنوس و البصلة و الفلفل أحمر غبرة و زيت و الملح و السمن ونضيف له شوية ماءو نتركه يطبخ
من بعد ما يطبخ يضاف إليه الكمون و القزبرة حبوب و الخل ونتركه يتشحر
ونقدموه بالصحة و العافية