عنوان الموضوع : عندي بعض المعلومات يارب تفيدك -تم الرد
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

عندي بعض المعلومات يارب تفيدك



--------------------------------------------------------------------------------

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

عندي بعض المعلومات يارب تفيدك


Milk is considered as a complete and ideal food and it contains most of the proximate principles of a well balanced diet. Milk of various mammals is used for food but cow's milk is being used throughout out the world for feeding infants and as a supplement to the diets of the children and adults. The other animal's milk used are buffalo, goat, sheep, and camels. This nutrient packed drink is given to patient even during critical stage. Various milk products such as curd, butter milk, ghee, cheese, paneer, khoya, rabri etc are used commonly in our food preparations. This time tested nutritious drink is been criticised by few vocal people to the extent that milk is equated to poison

Cow's milk provides 67kcl and buffalo milk provides 117kcl of energy per 100 ml. The protein ************** of cows and buffalo milk is about 3.2gm and 4.25gm per 100ml respectively. The milk proteins mainly consist of casein (about 80%) and whey (about 20 %). The proteins of milk are of a high biological value. The limiting factor of milk is that it lacks sulphur containing amino acids as compared to egg proteins.

In cows milk Casein combined with calcium exists in milk in colloidal form and this is known as caseinogen. Fermentation of milk or the addition of rennet leads to precipitation of insoluble calcium caseinate curds. There is a higher proportion of calcium and casein in animal milk and hence the curds are harder and more difficult to digest than human milk


Cow's milk contains practically half the fat ************** of buffalo milk. Fat is in the form of glycerides in emulsified form which can be separated by allowing milk to stand for some time after boiling, the fat rises to the surface as cream. In diaries the fat is separated by centrifugation. Two third of fat in milk is saturated and one third is unsaturated. The fat of cow's or buffalo milk is poor source of essential fatty acids

The main sugar present in milk is lactose. It is less sweet than cane sugar. The lactose **************s of cow's and buffalo milk vary from 4.5 to 4.9%. The intestinal enzyme lactase digests lactose. Cells situated at the tip of intestinal villi produce the lactase. These cells get damaged early during a bout of diarrhoea especially in younger children. This result in lactose intolerance resulting in acidic diarrhoea usually associated with redness of perianal region. Lactase deficient patients may tolerate milk with cereals or ********ed as custard better than liquid milk

Lactose is easily fermented by lactic acid bacilli and is used to produce fermented milk that can be kept for longer period than fresh milk and imparts various flavours to milk products. Lactose favours the absorption of calcium and phosphorous and the synthesis of some B complex vitamins in the small intestine


Milk has got valuable amounts of vitamin A, thiamine, riboflavin and nicotinic acid but is a poor source of vitamin C and E. It also contain vitamin B12 which is absent in vegetarian food items


The important minerals of milk are calcium, phosphorous, sodium and potassium. It is a poor source of iron. An infants diet must be supplemented with iron rich foods at an early age to prevent anaemia


Milk contains about 85% water. It thus supplies both food and fluid

يمنع تنزيل مواضيع باللغة الإنجليزية
إنتبهي في المرة القادمة
__________________


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


لية حبيبتي كاتبة موضوعك انجلش
كان احلى لو كتبتية بالعربي
اشكرك


__________________________________________________ __________

مشكوره بس حبيبتي مافهمت ولا كلمه كل انقلش وياريت ترجمينه لانو واضح انو الموضوع مفيد


__________________________________________________ __________

هذه ترجمة الموضوع
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

عندي بعض المعلومات يارب تفيدك


ويعتبر الحليب كغذاء كامل ومثالي وأنه يحتوي على معظم المبادئ القريبة من نظام غذائي متوازن. يتم استخدام حليب ثدييات المختلفة للمواد الغذائية ولكن حليب البقر يستخدم في جميع أنحاء العالم خارج لتغذية الرضع، واستكمالا للوجبات الغذائية للأطفال والبالغين. حليب الحيوانات الأخرى المستخدمة هي الجاموس والماعز والأغنام والجمال. هذه المواد الغذائية وجبات شراب تعطي للمريض حتى خلال المرحلة الحرجة. وتستخدم مختلف منتجات الألبان مثل اللبن الرائب، زبدة الحليب، والسمن، والجبن، paneer، كويا، رابري إلخ عادة في تحضيراتنا الغذاء. هذا المشروب مغذي وقت اختبار هو قد تعرض لانتقادات من عدد قليل من الناس صوتي أن تتساوى الحليب بالسم

يوفر 67kcl من حليب البقر وحليب الجاموس يوفر 117kcl الطاقة لكل 100 مل. البروتين *** من الأبقار والجاموس الحليب هو حوالي 3.2 غم وجنرال موتورز 4.25 في 100 مل على التوالي. بروتينات الحليب تتكون أساسا من الكازين (حوالي 80 ٪) ومصل اللبن (حوالي 20%). بروتينات الحليب ذات قيمة بيولوجية عالية. عاملاً يحد من الحليب أنه يفتقر إلى الكبريت الذي يحتوي على الأحماض الأمينية مقارنة بالبروتينات البيض.

في أبقار الحليب الكازين جنبا إلى جنب مع الكالسيوم موجود في الحليب في شكل الغروية، وهذا هو المعروف كاسينوجين. تخمير الحليب أو إضافة مخثر يؤدي إلى هطول الأمطار الرواءب كازين الكالسيوم غير قابلة للذوبان. وهناك نسبة أعلى من الكالسيوم والكازين في الحليب الحيواني، وبالتالي الرواءب أكثر صعوبة وأكثر صعوبة في الهضم من اللبن البشري


حليب البقر يحتوي على تقريبا نصف الدهون *** من حليب الجاموس. الدهون في شكل جليسيريديس في شكل مستحلب التي يمكن فصلها بالسماح للحليب الوقوف لبعض الوقت بعد الغليان، ارتفاع الدهون إلى السطح ككريم. في يوميات يتم فصل الدهون بالطرد المركزي. ثالث اثنين من الدهون في الحليب مشبعة وثلث غير المشبعة. الدهون حليب البقر أو الجاموس مصدر ضعف للأحماض الدهنية الأساسية

هو السكر الرئيسي في الحليب اللاكتوز. أنها حلوة أقل من قصب السكر. اللاكتوز *** s حليب البقر والجاموس تختلف من 4.5 إلى 4.9 في المائة. اللاكتاز المعوية إنزيم يساعد على هضم اللاكتوز. إنتاج خلايا تقع في غيض الزوائد المعوية اللاكتاز. الحصول على تلف هذه الخلايا المبكر أثناء نوبة الإسهال خاصة عند الأطفال الأصغر سنا. هذه النتيجة في اللاكتوز أسفر عن الإسهال الحمضية التي ترتبط عادة باحمرار منطقة العجان. مرضى نقص اللاكتاز قد يتسامح مع الحليب مع الحبوب أو *** اد كالحليب أفضل من الحليب السائل

اللاكتوز هو المخمرة بسهولة بعصيات حمض اللبن ويستخدم لإنتاج الحليب المخمرة التي يمكن الاحتفاظ بها لفترة أطول من الحليب الطازج ويضفي النكهات المختلفة لمنتجات الحليب. وتحبذ اللاكتوز امتصاص الكالسيوم والفوسفور وتوليف بعض فيتامينات بالمعقده في الأمعاء


الحليب قد حصلت على كميات قيمة من فيتامين (أ)، الثيامين، الريبوفلافين وحمض النيكوتينيك ولكن فقيرة مصدر من فيتامين (ج) وهاء. أنها تحتوي أيضا على فيتامين ب 12 وغير موجودة في المواد الغذائية النباتية


المعادن الهامة من الحليب هي الكالسيوم والفوسفور والصوديوم والبوتاسيوم. مصدر ضعف للحديد. يجب أن تستكمل حمية الرضع مع الحديد من الأطعمة الغنية في سن مبكرة الوقاية من فقر الدم


الحليب يحتوي على حوالي 85 ٪ المياه. هكذا إمدادات الغذاء والسوائل


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________