عنوان الموضوع : كرات البطاطس لذيذ
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
كرات البطاطس
أولا أسلقي البطاطس
وبعد ماتستوي نقشرها ونتبلها بالملح والفلفل الاسود
ومقدار ملعقه زبده ولو تكون مو مسيحه افضل
لانها بتسيح من حرارة البطاطس
ونهرسها بالشوكه ونضيف لها ملعقة جبن كرفت شدر
وملعقه بقسماط عشان تمسك ماتتفكك عليك
ونبدا نحشيها بالحشوه اللي تفضلين ممكن عصاج لحم او دجاج
او تونه او خضار انا حشيتها بجبن كرفت شدر مبشور مع جبن موزريلا
بس يكون مقدار الموزريلا نص الشيدر يعني كاس شدر
معه نص كاس موزريلا
ولا تكثرين حشوه شي بسيط علشان ماتسيح اثناء القلي وتفك معك
وهذا شكلها بعد الحشو والتشكيل
وبعدين نغمسها في البيض ونغطيها بالبقسماط بهالشكل
على فكره انا حطيت بقسماط بر عشان كذا لونها غامق
ونبدا بالقلي والزيت يكون خفيف يعني يغطي نص الكفته
ويكون حامي مره وشقريها بسرعه واقلبيها على الجهتين
وطلعيها على السريع لانها ماتحتاج كلها مستويه
ماتحتاج الا تشقير وطلعيها على ورق نشاف ولاتغطينها
خليها تتهوى وتطلع البخار اللي جوا وتقرمش من برى
لانك لو غطيتيها بتذبل وبتموع معك
وهذا شكلها بعد القلي
و بالعافــــــــــــــية
766942036.jpg (21.9 كيلوبايت, المشاهدات 17) 310333097.jpg (21.7 كيلوبايت, المشاهدات 17) 751678113.jpg (24.5 كيلوبايت, المشاهدات 16)
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
جموحة احنا نعمل هالاكلة بالعراق كثير بس بنخلط بدل البقصم اللي ممكن يسود الزيت بالقلي نمزجها بنشا ملعقتين طعام او 3 او 4 حسب كمية البطاطا و حتمسك كويس و تكون بهالحالة العجينة متماسكة
__________________________________________________ __________
شكرا يا امي على هذه النصيحة
__________________________________________________ __________
يعطيك العافيه
__________________________________________________ __________
تسلمى جموح
بس انا عاوزة اقول ممكن نضعها فى الفرن بدل من قليها فى الزيت حتى تكون اخف فى الاكل
__________________________________________________ __________
تسلم ايديكي يا اجمل اصوله