عنوان الموضوع : طريقة عمل فراخ الكنتاكى فى البيت مع شوية رز ريزو
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

طريقة عمل فراخ الكنتاكى فى البيت مع شوية رز ريزو



السلام عليكم ياحبايبى جايبلكم طريقة لعمل فراخ الكنتاكى فى البيت المكونات
1-فراخ او اوراك (فراخ بيضه)
2-قرفة مطحونه
3-شطه مطحونه
4-ملح
5-فلفل اسود مطحون
6-مياة مثلج
7-مياة عاديه من الحنفيه
8-فيجيتار او بقسماط مطحون
9-معلقة نشأ
10-معلقتين دقيق
11-مقدار ارز
12-معلقتين سكر

الطريقة


اولا الفراخ
بتجيبي الفراخ البيضه من المحل اوراك او ممكن تجيبى فرخة كامله براحتك
1\بتقعطى الفرخة
2\بتسلقى الاوراك فى ماء بتحطى على المياه (قرفة-شطه- فلفل اسود- وملح)حسب المذاق
3\بتفضل حوالى ساعة او اقل
4\لما تستوى الاوراك تنشليها من الشوربه وتحطيها فى المياه الى من الحنفيه
5\تنشيلها من المياء وتحطيها فى الماء المثلج
6\تكونى محضرة الخلطة (الفيجيتار او البقسماط المطحون+معلقة النشأ+معلقتين الدقيق) ولما تنشلى الاوراك من الماء المثلج تحطيها فى الخلطة
7\ ترجعى تانى تحطيها فى الماء المثلج
8\ترجعى تانى تحطيها فى الخلطه
9\بعد كدة تحمريها فى الزيت
وبالهنا يارب

اما بقى الارز الريزو وده بيتعمل مع الفراخ دى طبعا
1-بتحرقى السكر فى حله على النار لازم يتحرق
2-بتحطى الرز المغسول
3-بتقلبى الرز مع السكر المحروق
4-بتسقى الرز الشوربه الى طلعت من الفرخة الى عليها القرفة والشطه والفلفل الاسود
5-تظبطى الملح
وبالف هنا يارب

منقول للإفادة


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


الله يسعدك تسلمين
بس ليش اتبلها وارجع احطها بالمية وارجع اتبلها

تسلم ايدك


__________________________________________________ __________

تكرمي حبيبتي
للاجابة علي سؤالك
عشان جسم الفرخة يكون متماسك بعد التتبيل وعند التحمير
شكرا لمرورك الغالي


__________________________________________________ __________

اشكرك..ساجربها على عشاء الجمعة غدا


.


__________________________________________________ __________

تسلم الايادى بانتظار جديدك


__________________________________________________ __________


بارك الله فيك
يعطيييك العافيه
تسسلم الايــــــــــــآدي أختي الحبيبه
جعلنـآ ماننحرم منك يارب
مودتي لك