عنوان الموضوع : وصفات من اللحم الضانى لذيذ
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

وصفات من اللحم الضانى



كبسة الحم الضانى



الخطوات نضع البصل والثوم في حله علي النار ونضع معلقه سمن ونبتدي نشوح فيهم لحد لما البصله تصفر
تاني خطوه نحط البهارات بتاعه الكبسه الي هي صحيحه وبتجيبيها من عند العطار
وبعدين نشوح شويه ونحط معاها بهارات الكبسه المطحونه برضومن عند العطار
ومن عندك بقي كده رشه فلفل اسود ورشه جنزبيل ورشه كركم
وهتلاقي الريحه جنان
بعدين تكوني سلقتي الحمه نص سلقه كده وتحطيها مع البهارات علشان تاخد الريحه والطعم
وتسيبيها لحد ما تاخد لون دهبي
وتكوني ضربتي طماطميتين في الخلاط
وغسلتي الرز البسمتي ونقعتيه
وبعدين بعد كده تضيفي الطماطم علي الحمه في الحله
وتسيبيها لحد ما تتسبك
وبعدين نشيل الحمه من الحله
وبعدها تضيفي ملعقه صلصه ودي اختياري
وبعدين الفلفل الملون
وانا بحبه فلفل حر علشان تبقي سبايسي كده
وبعدين تضيفي الرز وتقلبي لحد ما تمتزج كلها مع بعض
وتظبطي الملح علي حسب رغبتك
وبعدين نضيف المكسرات والزبيب ونقلب
ونسقي الخلطه دي بالشوربه ونغطي الرز اكتر من الرز العادي بشويه صغنه
ونسيبها تغلي وبعدين علي نار هاديه لحد ما تستوي
وبعدين نحط الحمه في قارب ونكبس عليها الرز بعد ما يستوي ونقلبها في طبق وبالهنا والشفا







رستو فخد الضاني




المقادير:
* كيلو لحم ضان بالعظم قطع
* 2 كيلو لبن
* قليل من السمن ، وزيت لقلي الحمة
* ملح - فلفل
* كركم
* قرفه وقرنفل لسلق الحمة
* مكسرات ولوز وصنوبر
* بقدونس للتزين
* بيضة





الطريقة:
- يقلي الحم بالسمن ثم يضاف الماء له فى الإناء للسلق ، مع وضع قطع من البصل القطع والقرفة والقرنفل لنكهة أطيب والملح والفلفل حتى تسوي الحم تماماً.
- نضع البن في وعاء آخر ونضع فيه البيضة ونحركه جيدا
- وبعد سواء الحم نأخذ قليل من المرق ونضعه جانباً ، ثم نصب البن فوق الحم والمرق مع التحريك حتى يصبح القوام متجانس متوسط السمك ، مع وضع الكركم وبعدها نرفعها من على النار
- في هذه الأثناء نقوم بطبخ الأرز أو البرغل باقي المرق
- للتقديم يفرش طبق عميق بخبز التنور أو الخبز السوري ، ثم يوضع الأرز ويسكب البن والحم عليه ويرش بالمكسرات "لوز وصنوبر محمصه" والبقدونس المفروم



صنيه البطاطس بالحم
طاجن البطاطس بلحم الضأن
المقادير:




- كيلو جرامان بطاطس مقطعة مكعبات



- مكعبات من لحم الضأن بالعظام



- 2 بصلة كبيرة مقطعة حلقات



- ملح وفلفل اسود وجوزة الطيب



- ملعقة متوسطة سمن



- ثلاث ملاعق متوسطة صلصة طماطم



الطريقة:



-يغسل الحم جيدا ويتبل بالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب وقطرات من الخل الاحمر لتفكيك أنسجته وسرعة نضجة لإحتوائه على العظام



-يقلب البصل فى السمن ويضاف اليه لتر ماء ومعجون الطماطم و الحم ويترك حتى ينضج ثلاثة أرباع نضج
-تقطع البطاطس الى مكعبات وتغسل وتضاف للحم
-ترك على نار متوسطة حتى يتم النضج
وبالهنا والشفا


طاجن الحم الضاني بالباميه







المقادير:





500 جرام بامية مغسوله جيدا ومقمعة



500جرام لحم ضانى مقطع قطع متوسطة



500جرام من عصير الطماطم الطازجة
بصلة جوانح صغيرة




6فصوص ثوم مفروم



ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة ومطحونة



ملح وفلفل اسود حسب الرغبة



مكب مرقة دجاج
الطريقة :



تشوح البصلة حتى الاصفرار يضاف اليها الثوم المفروم المضاف اليه الكسبرة ويقلب لثوانى



تضاف الحمة الضانى وتهدأ النار حتى يتغير لونها مع التقليب المستمر



تضاف الطماطم والتوابل ومكعب مرقة دجاج و تترك حتى تتسبك ويضاف القليل من الماء حتى دخول الحمة على تمام النضج



تضاف البامية مع التقليب وتغطى الطنجرة (الحلة ) حتى تمام النضج



تقلب محتويات الطنجرة فى الطاجن وتدخل الفرن حتى يحمر الوجه



تقدم مع الارز والصلطة الخضراء ويعصر عليها اليمون عند الأكل


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================



__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________