عنوان الموضوع : صينية الفراخ بطريقتى ومعاها بطاطس
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

صينية الفراخ بطريقتى ومعاها بطاطس



اخواتى حقدم ليكم انهرده صينيه الفراخ اللى بعملها والناس بتتجنن عليها بس اعذرونى لان اول مره اكتب قى قسم المطبخ

المقادير
فرخه متوسطه الحجم ( تكفي لاربع اشخاص )
ملح
فلفل اسمر
بهارات عربيه
ملعقه صغيره جنزبيل
وملعقه صغيره كركم
نصف ملعقه ضغيرع بابريكا
نصف ملعقه صغيره كاري
وبصله مبشوره
طماطم مبشوره فريش
وكوب زبادى
وفصين توم
فصين هيل او حبهان
قرن فلفل اخضر( لو تحبي شطه نقيه حراق )
كسبره وبقدونس وكرفس اللى عندك منه ممكن تحطي عودين بس
ليمونه او معلقه خل
فى حاجه بقا عند العطار اسمها سماق بتخلى الاكل تحفه خصوصا الفراخ بحط منها معلقه صغيره
بطاطس والكميه حسب الرغبه يعنى ممكن تلت حبات بطاطس

الطريقه
تتغسل الفرخه كويس اوى وتنقع فى ماء وخل ابيض
تخلط جميع المقادير السابقه وتوضع على الفرخه وتحت الجلد وداخل الفرخه
وتحطيها فى صينيه ومعاهاشويه زيت كده على الوش
بسيب الفراخ منقوعه وبحط الخلطه دي كمان تحت الجلد وتترك لمده ساعه على الاقل
الجمال بقا لما تفرشي تحت الفرخه شرايح بطاطس بقا الصوص بينزل على البطاطس وبتبقي رهييييبه

انصحك علشان الفراخ تفضل طريه ومش تنشف انك تحطيها على النار من فوق الاول وتغطيها كويس وتهدي النار عليها وبعدين زوديها شويه مايه وتدخليها الفرن وفى الاخر بتولعي علشا الشوايه من فوق علشان تاخد لون

بالهنا والشفا


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


ياليت تحطي صورة للوصفة افضل ..

عشان القسم للاطباق المقدمة من العضوات ..

فلما يكون بصور يكون احلى


__________________________________________________ __________

تشكرى نور على الطريقه اكيد هتكون لذيذة طبعا
تسلم ايديكى يا نور


__________________________________________________ __________

شكرا اختى بحبو وبموت فيه على مرورك ححاول المره الجايه تكون فيه صور


__________________________________________________ __________

اهلا فلتى بالهنا والشفا يا حبيبتى


__________________________________________________ __________

يعنى 47 واحده قرت الطبق ومفيش غير ردين ههههه وواحده منهم صاحبتى كمان

هيه مش عجبتكم على فكره طعمها يجنن جربوها بس وادعولى

فين التفاعل يالا