عنوان الموضوع : داود باشا
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
داود باشا
المقادير:
كيلوغرام لحم خروف مفروم (كفتة)
كوب برغل أحمر ناعم
بصلتان مبشورتان
قليل من البهارات (نصف ملعقة صغيرة هيل وربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب وحبتين كبش قرنفل وملعقة صغيرة بهار حلبي وملعقة صغيرة قرفة).
ملعقة صغيرة ملح
7 بصلات ريش
مكعب مرقة دجاج مخلوط مع كوب ماء ونصف الكوب.
ملعقة كبيرة دبس رمان
الطريقة:
ننقع البرغل بالماء ثم نغسله ونصفيه ونضيفه إلى اللحمة المفرومة، ثم نضيف البصل المبشور والبهارات والملح. نفرك الجميع جيدا ونجعله كرات صغيرة نقليها أو نشويها بالفرن.
نقطع البصلات السبع شرائح كبيرة ونقليها بالزيت ونضيف إليها أقراص اللحمة، ثم نضيف مرق الدجاج وملعقة دبس رمان. نغلي الخليط على النار حتى تنضج اللحمة وتصبح الصلصة كثيفة (يمكن إضافة الماء حسب الحاجة).
يقدم إلى جانبها الرز المفلفل مع اللحم المفروم
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
الله بيرى
تسلمى وتسلم وصفاتك الطعمة
انا اول من يرد عليكى
تقبلى مرورى
__________________________________________________ __________
يا غاليا لو مش هاتمورى هزعل اوى منك انتى لازم تقوليلى ايه رايك
__________________________________________________ __________
انا لازم امر على اكلاتك لانى بستفيد منها كتير
تسلمى يا قمر
__________________________________________________ __________
يااااااااااااااااااااااعمرى اعملك اكلك واوصلهولك والله لو ينفع
تسلمى حبيبتى
__________________________________________________ __________
تسلم يديك ياعزيزتي وشكلها لذيذه اكيد لازم نجربها