عنوان الموضوع : كابوريا وسمك (يا محبى الكابوريا)معزوووومين اتفضلو -من مطبخي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

كابوريا وسمك (يا محبى الكابوريا)معزوووومين اتفضلو



أخواتى الجميلات - اسهل طريقة للكابوريا وتسويتها الصحيحة معى اليوم
وكما تعلمون ان للكابرويا فوائد كثيرة ومن اشهر فوائدها
مقوية للمخ و نخاع العظام و مفيدة للشعر و الجلد و مقوية للاعصاب وللطاقة الجنسية
ومعى ايضا سمك وارز صيادية وطحينة وسلطة خضراء
اتفضلو معى تحتاجوووووون




المكونات
سمك بحر اى نوع تفضلينة او اى نوع موجود ببلدكم انا استخدمت هنا سمك الموزة
كابوريا
ثوم بودرة - ثوم فريش
كمون - بصل
ليمون حلقات
ليمون عصير
فلفل اخضر حار
ملح وشطة وزيت
دقيق لقلى السمك
طريقة الكابوريا
اول ما تشترى الكابوريا تغسل وتنقع جيدا فى ماء يغرمها حتى نتخلص تماما من الاتربة الموجودة فى قاع البحر والتى تترسب بها
تنق حوالى نصف ساعة ثم نتركها فى صفاية كى تتصفى تماما
نحضر حلة كبيرة ( طنجرة كبيرة وغويطة) ونضع الكابوريا والبصل المقطع مكعبات او حلقات والثوم المهروس والثوم البودرة والفلفل الكمون شرائح الليمون والشطة
والزيت ولا نضع ملح لان الكابوريا بتكون مالحة لوحدها فلا نحتاج
ونهز الطنجرة لهز ودمج المكونات ( هز وليس تقليب) ونضعها على نار متوسطة ونغطيها ونهزها من وقت للاخركل دقيقة حتى تأخذ اللون البرتقالى ونطفئ النار
ملحوظة( لا تضعى ماء نهائيا) هى بتنزل ماء وبتشربة لوحدها)
ويصبح شكلها كتالى




طريقة السمك
نحك السمك من الخارج اذا كان نوعه يحتاج للحك - ونقتح بطنة ونحشية ثوم وكمون - ونتبله كله بملح وكمون وثوم بودرة وعصير الليمون
يترك ساعة فى التتبيل ثم يغطى بالدقيق ويقلى فى زيت ليس غزير
ويقدم مع الارز الصيادية او البخارى وسلطة الطحينة والسلطة الخضراء
دمتم بود - تفضلوا





لكم منى كل الحب ولا تنسونى من صالح الدعاء


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

يسلمووو ايديكي


__________________________________________________ __________

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة هلا هلا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

يسلمووو ايديكي

وعليكم السلام ورخمة الله
الف شكر حبيبتى الله يسلمك يارب


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________