عنوان الموضوع : كيكاتى الاسفنجية بالتفصيل واكيييد بالصور حلويات
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

كيكاتى الاسفنجية بالتفصيل واكيييد بالصور






كيكاتى الاسفنجية بالشوكولاتة


حبيباتى اليوم حبيبت اقدم لكم طريقتى المظمونة باذن الله فى صنع الكيكة الاسفنجية بالتفصيل
وبما انى احب الشوكولاتة دايما اغلب كيكاتى بالشوكولاتة


المقادير

المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى به باقى المقادير
6 بيضات بدرجه حراره المطبخ
كوب وربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
فانيليا
ولو تحبيها كيكة بنى يعنى بالكاكاو ممكن تضيفى 3 ملاعق كاكاو خام داكن غير محلى بدل 3 ملاعق طحين

سخنى الفرن
حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا حتى يصبح بشكل الكريم ولونه تغيرا ضيفى السكر مره واحده واستمرى فى الخفق تقريبا 10 دقايق على اعلى سرعه

فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعدها راح حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا نريد ان يدخل الهواء لانه هو اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد 10 دقايق خلاص وقفى الخفق

اضفنا السكر بشويش وعلى دفعات
تما ابدى باضافة الطحين ولاتستعمل الخفاق ابدا لان الهوا ءالى دخل راح يخرج وتفسد لنا الكيكة وطبعا بنضيفع عبر منخل مع البيكنج بودر

باستخدام سباتول و ملعقة عريضة ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء شديد
لاحضى الصور وانتفاخ المزيج

و تقلبيها من تحت لفوق بشويش و ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى واستمر فى التقليب ببط من فوق الى تحت بحيت يبقى المزيج منتفخ وسميك
واخيرا انتهت كمية الطحين والخميرة لاحظو كيف المزيج مازال محتفظ بحجمه وانتفاخه وهدا يعنى ان كمية الهواء موجودة

ادهنى صينية الفرن وصبى المزيج بحدر وبشوية فى الصينيه ودخليها الفرن

ولاتفتحى باب الفرن قبل مرور 30 دقيقة الاولى والافضل ان لاتفتحيه حتى تنضج الكيكة

بعد 35 دقيقة ممكن تختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار
ولاتخرجيها تخرجيها من الفرن خليها فيه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء باردوتنزل اتركيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه اناكتبتها راح تنجح معاك الكيكة
وهنا طلعتها من الفرن ماشاء الله شوفو

تما اتركى الكيكة بعدما تغطيها عشان لاتجف اتركيها ترتاح 3 ساعات تقريبا عشان يسهل تزيينها
وفيه ناس بتتركها لتانى يوم

الزينة***

كريم شانتى *حليب *فواكه معلبة للحشو*خوخ *فراولة



حبيبات شوكوتة الفلفل الاسود(اسمها كدا لان شكلها بيشبه حبيبات الفلفل الاسود)

اهرامات شوكولاتة دهبية

شوكولاتة فرماسيل لتزيين اجناب الكيكة

5 ملاعق كاكاو منخول يضاف مع الكريم شانتى
علبة قشطة

نحضر الكريم شانتى كما موجود على العلب

نضيف الحليب والكاكاو المنخول ونخفق حتى تصبح عندنا كريمة كثيفة
ناخد جزء من الكريمة ونضيفله القشطة ونحشى به وسط الكيكة
قوفريت لزينة


نجى للمرحلة الحلوة وهى تقطيع وتزين الكيكة لتصبح تورتاية حلوة
حددى جهات القص حول اطلااف الكيكة باعواد الخشب الصغير

تما قطعيها بسكين حاااد وعريض تعالى فوق الاعواد بالضبط وقصى الكيكة

طبعا تحصلنا على قطعتين من الكيك
نجهز الكيكة للكريمة
اعملى شريط دائرى بانبوب الكريمة حوال الكيكة من كريمة الكاكاو عشان تجيك مرتبة

صبيت كريمة القشطة
حطيت الفواكه

نضع الطبقة التانية

نضع الكريم شانتى البنى
نغطى الكيكة كلها بالكريمة

ونغطيها كلها بالكريم ونزين حوالين الكية بشكل نجمة

ونكمل عملية الزبنة كما فى الصور

شوفو ماشاء الله

زينتها بكل انواع الشوكولاتة
والاطراف زينتها بالشوكولاتة الفرماسيل

شوفوها من جوا يم يم


ماشاء الله


وقدميها لعائلتك بالف صحة والف هناء


وهنا
كيكة الموكا


المقادير
نفس مقادير الكيكة الاسفنجية مع زيادة ملعقة موكا قهوة تقيلة للمقادير


والحشو
كريم شانتى وخوخ شرايح
ولزينة السطح
استعملت حبوب موكا
مكسرات مطحونة وسط وشرايح الخواخ
واهم شى بنتركها تبرد فى التلاجة
وهنا طلعتها شوفوها من جوا



كيكة الشوكولاتة بالفراولة

نفس مقادير الكيكة الاسفنجية الاولى
والحشو
استعملت كريم شانتى مخفوق مع قشطة
وفراولة
وطريقة التقديم مختلفة شوية
قطعت الكيكة الى نصفين وفرغت اللجزء الاول بالملعقة وحشيته كريم وفراولة
والجزء التانى من الكيكة طحنته فى الفودبرسر حتى اصبح فتات ناااعم
وزينت به الكيكة من فوق
وضعتها فى التلاجة حتى تبرد
واتركم مع الصور توضح الخطوات


وصحة وهنا


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


ووووووووواااااااااااووووووووو روووووووووووووعه انتي مبدعه
وربي يرزقك الذريه الصالحه حتي تقر بها عينك


__________________________________________________ __________

وووووووواااااحلي تقييييييييييييييييم ياعسل


__________________________________________________ __________

واوووووو ماشاء الله تباااااااااارك الله
كيكات روووعة
وطريقتك واضحة وحلوة
تسلم الايادى يالغلاء


__________________________________________________ __________

واحلاء تقييم لعيونك
موضوع بيستحق عن جد


__________________________________________________ __________

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زهرة فريسيا
ووووووووواااااااااااووووووووو روووووووووووووعه انتي مبدعه
وربي يرزقك الذريه الصالحه حتي تقر بها عينك

مرورك الرائع ياعسل
جزاك الله خيرا على تواجدك الجميل
اللهم امييييييييييييييين ياررب