عنوان الموضوع : فطار وغدا وعشا بالصور (مطبخ دودو المصرية) -على طريقتي
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
فطار وغدا وعشا بالصور (مطبخ دودو المصرية)
ازيكم يا احلى حلوات
فى احلى منتدى
يارب يديم عليكم الخير والسعاده
اليوم جايبه لكم فطار وغدا وعشا يوم كامل من مطبخى
كان يوم عاشوره
عملت الفطار من باللليل طبعا عاشووووووره
والغدا كان دجاج تكا الخطير مع سلطه سيزر وارز
اما العشا خفيف لذيذ كان بيض بيتزا ( متستغربوش دلوقتى تشوفو )
ههههههه
بس الاكل كله طلع وااااااااااااااو
يلا ادخل عالفطار
العاشوره
اولا نغسل القمح جيدا
ونضعه على النار فى ماء على نار عاليه حتى الغليان
ثم نقلل النار ونتركه حتى ينتفش ثم نتركه طول الليل فى الماء
وشكله هيكون كده
بعدين نقسمه نصفين نصف نتركه فى القدر والنصف الاخر نخلطه فى الخلاط ثم نرجعه مره اخرى للقدر ونشعل النار
عند الغليان نضع اللبن ونتركه على نار هادئه لمده عشرة دقايق
وبعد كدع حطى السكر وزوبى نشا فى لبن حوالى معلقتين نشا فى كوب لبن
وضعيه على القدر
حتى الغليان
وصبيه فى اطباق التقديم
وزينيه بالمكسيرات والزبيب
وقدميه
وكل سنه وانتن طيبات
يلا ندخل عالوجبه الرئيسيه
الغدااا
دجاج تكا وسلطه السيزر
اولا دجاج تكا
المقادير
دجاجه يزال جلدها وتقطع 8 قطع وتغسل بالخل والملح جيدا وتشطف
نعمل الخلطه وهى عباره عن
ملح - فلفل - زنجبيل - زعتر - ليمون - كركم- كارى - قرفه
قرنفل مطحون - سماق -جوزه الطيب
وممكن اي انواع من البهارات المفضله
ثوم مدقوق
بصل مفروم ناعم
كوب زبادى
عصير ليمون
زيت
صوص الباربيكيا
صلصه طماطم
يخلطو جميعا فى الكبه
تنقع الدجاجه مده حوالى ساعتين وتوضع فى الثلاجه هذه المده
ثم نغلف صينيه بورق الفويل
ونضع الدجاجه بالخلطه
وتوضع بالفرن حتى النضج تقريبا ساعه
ثم تقدم
ولعمل سلطه السيزر
المكونات
صدر دجاجه مقطع شرائح ومتبل بالليمون والثوم والملح والفلفل زيت زيتون
وتوضع فى الفرن حتى تنضح (تشوى)
وخس وفلفل حلو الوان وشرايح خبز مقلى
لعمل الدريسنج (صوص السلطه)
نصف ثمره افوكادو مهروسه وزيت زيتون وخل تفاح وملح وفلفل وثوم مدقوق وصوص حار (حسب الرغبه)
بعد نضج الدجاج يوضع العلى الخضروات والخبز المحمر ويصب فوقهم الدريسنج ويقدم
وكمان عملت الحلو لقمه القاضى
بس انا ما عملتش العجينه
جبت البودر الجاهز وعجنتها وتركتها تتخمر وحمرتها
وسقيتها بالشربات
ودى صورتها
ناتى للعشا
وهو بيض البيتزا
المقادير
لشخص واحد
بيضه فلفل احمر واصفر زيتون مخلل مقطع بصل اخضر مقطع
لحم ديك رومى مدخن وبيف مدخن مقطع
ملح فلفل ملعقه جبنه كاسات جبنه موزاريلا للوجه
تخلط المكونات كلها معا
وتسخن طاسه وملعقه زيت نباتى ويصب الخليط ونهدى النار حتى النضج
ثم تغطى وبعد بضع دقائق نرش الجبنه الموزاريلا وعندما تسيح
يقدم
وبالف هنا وشفا
ارجو ان تنال اعجابكم اطباقي
واذا عجبتكم تقيمونى
لا تنسون ههههههه
واللى اللقااااااااااااااااااااااااااء
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
أنا اول وحدة ويستاهل احلى تقييييييييييم
ماش اء الله روعة وعجبني يعين بيض اوملت ههه بس انا بحب البيض مع الفليفلة وعاشوراء طيب تزكرتها بس ليش نص القمح مطحون والتاني لأ ؟
والدجاج روعة كتير
وسيزار طيبة بس بصراحة انتي كتير ضايفة عليها صارت طبخة تاني
سلطة دودو هههه
يسلمو الأيدين الحلوين
يا خسارة ما زبط التقييم خلص هما عارفين كم مرة قيمتك هههه
__________________________________________________ __________
سبقتينيييييييي يا كووووووووول ... انا قريت عدم الرد وخرجت وانتظرت على الباب رجعت لقيتك رديتي خخخخ
الله الله الله يا دووودو ماشاء الله تبارك الله ابدااااااااااع يا بنتي .. الله يسلم يدك ... اممممم طبق بيتزااا البيض بيشهي كثيييير
صحتين على قلووووبكم حبيبتي وتستاااااااااهلي احلى تقييييييييييييييم
بانتظاااااار المزيد يا عســــل
__________________________________________________ __________
يا سلام يادودو اطباق حلوة كتير
بالنسبة الي ماكنت بعرف شو بيعملو بعاشوراااا
الله يعطيكي الف عافية
__________________________________________________ __________
ماشاء الله ...فنانة ومبدعة طبخ بصراحة ...ويسلمو ايدك
__________________________________________________ __________
ههههههههههههههههههههههه
تسلمى حبيبتى كوول
ولا يهمك التقييم المهم
وجودك الجميل ده يعتبر تقييم ليا
بالنسبه للعاشوره النصف بنضرب فى الخلاط لانها لو تركتيها كده هتكون كلها صلبه ومافيهاش مرونه
وبردو مش كلها بتتضرب عشان الحب بيكون له ملمس حلو فى الاكل بيكون شهى
والسلطه ماشي سميها سلطه دودو ههههههههه
لذيذه جربيها