اهلاين حبياتى .. اليوم جهزت لكم طبخة مميزة من المطبخ التركى
هى طريقة عمل الارز بسمك الانشوجة او الانشوفة
المقادير :
كيلو سمك انشوجة,2 كأسة ملك الارز طويل الحبة,كأسات مياه,فستق حلى + زبيب,ملح + فلفل اسود,بصلة كبيرة مفرومة,زيت نباتى .
طريقة عمل الارز بسمك الانشوجة :
- اغسلوا سمك الانشوجة بالمياه الجارية و الخل و هى سمك ضغير جدا واشوكه رقيقة قوموا بنزعها برقة .
- اغسلوا الارز و انقعوه فى مياه دافئة مذاب فيها ملح .
- جهزوا اناء عميق وضعى فيه الزيت و البصل و الزبيب و قلبوا جيداً لحتى يحمس البصل , اضيفوا كأسات المياه واذيبوا فيها الملح و الفلفل الاسود و اتركوها لتغلى .
- اضيفوا الارز الى المياه المغلية ثم غطى القدر و اتركوا الارز لدقائق .
-جهزوا صينية ورصوا فيها سمك الانشوجة بشكل دائرى بحيث تكون رؤوس السمك للخارج والذيل للداخل , اضيفوا نصف كمية الارز وافردوه جيداً ثم رصوا طبقة اخرى من السمك بنفس الطريقة واضيفوا ما تبقى من الارز و افردوه جيداً .
- غطوا الصينية بورق القصدير و ادخلوه الفرن و اتركوه من 15 الى 20 دقيقة.
- قدموا الارز بالانشوجة فى طبق التقديم ..
وصحتين و عوافى ..