عنوان الموضوع : سكراب الشفايف .؟!.@...~_^. لبشرة فاتحة
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

سكراب الشفايف .؟!.@...~_^.



صباحكم / مسائكم معطر بالورد والفل والياسمين


ان شاء الله تكونوا في احسن حال وأهناه



حبيت أجمعلكم كل الوصفات الخاصة بالشفايف وتقشيرها والاهتمام بيها



العناصر الأساسية المكونة لكل الوصفات والمفيدة للتقشير الشفايف:



السكر





السكر يعمل على ازالة الخلايا الميتة والقشور الموجودة على الشفاه والمنطقة الموجودة حول الفم.



الملح





الملح له نفس خصائص السكر في ازالة القشور والخلايا الميتة ويعمل على نفخ الشفاه عند اضافته مع زيت الزيتون وعمل سكرابه به.



العسل





كمل نعرف ان العسل يحمل خصائص مضادات البكتيريا وبالتالي يحافظ على لونها الوردي



زيت الزيتون





دور زيت الزيتون في سكراب الشفاه انه بيرطب وبيحمي وبينعم مظهر الشفايف ولا يعمل على سد المسام حولها.



الفازلين






يعمل كمرطب ويحافظ على رطوبتها ومنعها من التشقق






نيجي لوصفات سكراب تقشير الشفاه


الوصفة الأولى:


1/2 م ص سكر
1م ص عسل


الوصفة التانية:


1/2 م ص سكر
1/2 م ص زيت زيتون


الوصفة الثالثة:


اسبرين + جليسرين


الوصفة الرابعة:


لتغذية الشفاه ونفخها


ملح + زيت زيتون


الوصفة الخامسة:



زيت زيتون + ليمون + سكر + عسل


الوصفة السادسة:


عسل + بينكج صودا


الوصفة السابعة:


سكر + عصيرليمون


الوصفة الثامنة:


سكر + فازلين




الطريقة:


اخلطي المكونات مع بعضها البعض ثم قومي بفرد السكراب على الشفايف والمنطقة الموجودة حولها، الآن افركي بأصابعك بهدوء لمدة دقيقة.


اتركي السكراب لمدة 5 دقايق بالكثير ثم اشطفيه جيدا


بعد ذلك رطبيها بأي مرطب شفاه أو فازلين أو زيت زيتون


ويفضل عمل السكراب قبل النوم مباشرة.




تجربتي الشخصية:


أنا جربت سكراب العسل + السكر ثم رطبت بالفازلين


احساس بالشفايف غيررررر والله
حتى حسيت ان الدموية رجعت فيهم
وكمان مش في قشور طرية عليهم
واللي حوالين الفم كتير ناعم ومش مقشر زي الأول
م/ن


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


أنا فرحة لاني اول رادة على موضوعك


__________________________________________________ __________

وانا فراحانه مرررره لنك مريتي علي ومبسوووطه الله يخليك لنك اسعدتيني بتواجدك ياقمررررر
منووره الصفحه


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________


__________________________________________________ __________