عنوان الموضوع : كيكاتى بالصور -للعيد
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
كيكاتى بالصور
معليش بقالى فتره مانزلت مواضيع
بس حبيت ارجعلكم بموضوع طعمه حلو ولذيذ
احكيلكم بئا الحكاية
انا مكنتش بعرف اعمل كيكات او بمعنى اصح عمرى ماكنت جربت
لحد ما قلت لازم اتعلمها واتقنها ان شاء الله
ودلوقتى الحمد لله الكيكات بعرف اظبطها وتطلع حلوة
فاليوم جايبه لكم مجموعه كيكات من مطبخى مش هقدر انزلها كلها فى يوم واحد بس ان شاء الله كل يوم انزل واحده
الاسبوع اللى فات جبت كتاب مخصوص للكيكات
صورتلكم منه اجزاء مفيده للمبتدئات فى الكيكات هيفيدهم جدا كمان المتمرسات ان شاء الله يفيدهم
من الكتاب اشكال الصوانى المستخدمه فى صنع الكيكات
اولا تبطين الصوانى قبل الخبز
تغليف الصينيه المربعه
تغليف صينيه مستديره
وهذه انواع كيكاتى حطيت الصور فقط للشكل النهائى
1-كيكه الالوان
2-كيكه الفواكه والسكر البنى
3-كيكه النسكافيه ورقائق الشيكولاته
4-كيكة الكورن فليكس وصوص الشيكولا
5-كيكه التمر والسكر البنى
انتظرونى مع شرح مفصل لكل نوع
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
كيكة الفواكه والسكر البنى
المقادير
3 كوب ونصف دقيق
3 بيضات
نصف كوب زبده بحراره الغرفه
نصف كوب بودره الكاكو ( الغير محلاه)
كوب سكر بنى
كوب زبادى
فانيليا
معلقه كبيره بكنج باودر
رشه صغيره بيكربونات الصودا
رشه ملح
فواكه حسب الرغبه(استخدمت هنا اناناس كمبوت وخوخ) يمكن الاستغناء عنها
الطريقه
اولا نحضر المكونات الجافه وننخلها مع 3 مرات لادخال الهواء( الدقيق -الكاكو - البيكنج باودر - بيكربونات الصودا - ورشه الملح)
نضعهم جانبا
نضيف الزبد الى السكر البنى ونبدا فى الخفق
يوضع عليهم البيض بعد ما يصبح السكر والزبد مثل الكريمه
يخفقو بالمضرب مع اضافه الفانيليا حتى يتجانس الخليط ويرتفع يضاف الزبادى ويخفقو جيدا معا
ثم نضيف الخليط السابق الى المكونات الجافه ونخلطهم بخفه حتى لا يخرج الهواء
ونكون محضرين الصينيه انا استخدمت هذه القوالب
ودهنتها زيت نباتى
ووزعت خليط الكيك بالتساوى فى القوالب
ووضعت الفاكهه على الوجه
ووضعتها فى الفرن الساخن على درجه حراره 190 درجه مئويه
او درجه حراره متوسطه
فى الرف الاوسط لمده حوالى 30 دقيقه
ملحوظه (عدم فتح الفرن فى ال20 دقيقه الاولى)
وفى اثناء الكيك فى الفرن نجهز الصوص
بودره كاكاو محلاه نضيف لها لبن ونقلبها عالبارد
ثم نضعها عالنار وعند غليانها نضيف 2 جبن كيري ممكن تزودى سكر حسب رغبتك
وعندما تبرد الكيك والصوص
نزينها به
يمكنك ايضا تزينيها بالفاكهه
شوفو الكيك هش ازاى من الداخل
يتبع
__________________________________________________ __________
كيكة الكورن فليكس وصوص الشيكولاته ( نوتيلا)
المقادير
3كوب دقيق
نص كوب حليب دافئ
ربع كوب زيت الذره
كوب سكر
ربع كوب كورن فليكس
3 بيضات
معلقه كبيره بيكنج باودر
فانيليا
للتزيين
نصف كوب شيكولاته نوتيلا
نصف كوب قشطه التاج او اى نوع اخر
قليل من الحليب
مربه كريز
شراب البان كيك ( او اى نوع حسب الرغبه)
الطريقة
خلط المكونات السائله معا بالخفاق الكهربائى
اضافه المكونات الجافه بعد نخلها 3 مرات معا لادخال الهواء
دهن الصينيه بالزبد ثمر رشها بالدقيق (للتبطين)
اضافه نصف كميه الخليط
ثم اضافه الكورن فليكس
واضافه النصف الاخر من الخليط
ووضعها بالفرن فى الدرج الاوسط على حراره 190
لمده حوالى 40 دقيقه
بعد خروجها من الفرن
تترك لتبرد تماما
ثم تقسم بواسطه الخيط لنصفين
وتسقى بالشراب
وتحشي من الداخل بالمربى
ونحضر صوص النوتيلا
باضافه النوتيلا الى القشطه مع قليل من الحليب حسب الكثافه المطلوبه
ثم تزيين الجزء سطح الكيك
يتبع
__________________________________________________ __________
كيكة النسكافيه ورقائق اليشكولاته
المقادير
2ونصف كوب دقيق
3 بيضات
معلقتين زبد كباااار
رقائق شوكلاته
كوب سكر
فانيليا معلقه بيكنج بودر رشه صغيره بيكاربونات الصوديوم
2 باكيت نسكافيهكوب زبادى
الطريقة
ننخل المكونات الجافه معا وتترك جانبا
فى العجانه او الفود بروسيسور او باستخدام المضرب الكهربائي العادى
نمزج السكر مع الزبد حتى يصبحو مثل الكريمه
ثم نضيف البيض ونستمر فى الخفق
ثم اضافه الزبادى وبعدها المكونات الجافه
ثم اضافه واحد باكيت نسكافيه ثم نصف رقائق الشوكولاته
ونحضر القالب الذى سيتم فيه الخبز
نصب الكيك على ثلاث مرات كل مره نرش على الوجه بودره النسكافيه
وعلى الوجه الاخير نوزع رقائق الشوكولاته
وتوضع فى الفرن المسخن مسبقا على درجه 190 درجه مئويه
لمده حوالى 35 الى 40 دقيقه فى الرف الاوسط للفرن
وبعد ما تبرد قطعيها
يمكنك اضافه صوص الشوكولاته(هيرشيز) للتزيين حسب الرغبه
وقدميها بالهناء والشفاء
وتخيلى التجانس الخطير بين الشوكولاه والنسكافيه ممممممم
يتبع
__________________________________________________ __________
كيكة التمر والسكر البنى
المقادير
نضع التمر على النار مع كوب ماء ومعلقه بيكربونات الصودا
بعد نخل المكونات الجافه معا تقلب مع السكر البنى
بعدما يبرد التمر
يضر البيت بالخفاق الكهربائى ويخفق مع الفانيلا حتى يتضاعف حجمه ثم يضاف اليه التمر البارد ويخفق
ثم يضاف للدقيق والسكر البنى
ويقلب بخفه حتى يصبح الخليط متجانس
يحضر القالب ويبطن بالزبد والدقيق
ويصب فيه الخليط وتساوى السطح (انا رشيت قليل من السكر البنى عالسطح )
ويخبز فى فرن 190 درجه ( متوسط الحراره ) فى الرف الاوسط حوالى 30 دقيقه
وفى انثاء الخبز نحضر صوص السكر البنى
بعد خروجها من الفرن مباشره
ونصب عليها بعد ما تبرد الصوص الساخن
كيكه الالوان
__________________________________________________ __________
الله الله الله.....شو هل الكيكات...الرووووعة
اشكالهم بتشهي ما شالله عليكي دودو....
بانتظار الوصفات....
شهيتيني على كيكة هلق...شكلي رح اقوم اعمل وحدة امممممممم
اكيد بيستاهل التقييم والشعار والتثبيت مابدها كلام يعني