عنوان الموضوع : صينيه فراخ بلزبادي من عمايللي لذيذ
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
صينيه فراخ بلزبادي من عمايللي
السلام عليكم ياحلوين
انا قريت كتير عن استخدام الزبادي فلأكلات بس الحقيقه مكنتش جربت قبل كده بس لما جربت الصينيه دي حقيييييييييقي طلعت تحفه
والأهم من ده كله أني بمووووووووت فلتغيير لأني من النوع اللي بيزهق بسرعه من التقليديه فلأكل ونبدأ مع الوصفه
المكونات...
1- فرخه متوسطه
2- علبتين زبادي المراعي أو أي نوع متوفر عندك
3- 6 فصوص ثوم
4 - 2 حبه بطاطس+كبشه بسله وجزر
5- 1حبه جزر مبشور 1بصله مبشوره
6- ملح وفلفل وبهارات
الطريقه...
تسلق البطاطس نص سلقه مع البسله والجزر
تسلق الدجاج المقطع الى 4 اجزاء مع الهيل والبهارات بس مايتهرى منك يعني تلات ارباع سواء
ننشل الدجاج من شوربته في طبق
يهرس الثوم ويضاف مع قليل من الملح والبهارات والفلفل الى الزبادي
ويضاف ألى الفراخ وعلى فكره كل ماأتنقعت الفراخ أكتر فلزبادي كانت أطعم يعني سيبها من 3 ألى 4 ساعات
يشوح البصل لحين مايدبل هو و الجزر ويضاف عليهم معلقتين شوربه عشان يستوي الجزر على الهادي
نجيب صينيه بيركس
نحط البطاطس المسلوقه مع البسله في القاع ومعاهم معلقه من البصل والجزر
نحط فوقيها الفراخ اللي بلزبادي
ونرش فوقهم باقي الجزر والبصل بطريقه متجانسه
ثم لا ترمي صوص الزبادي اللي نقعتي فيه الفراخ لأ رشيه على وجه الصينيه لأن هذا هو صوص الصينيه
ودخليها الفرن الساخن على اعلى درجه ربع ساعه من تحت ومثلهم من فوق لحد ماتتحمر الفراخ
وبلهنا والشفا
جربوها وقولولي رأيكم
دمتم بصحه وعافيه
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
بارك الله فيك
__________________________________________________ __________
أم فتون شرفتيني بمرورك
دمتي بصحه وعافيه
__________________________________________________ __________
يعني 17 مشاهده ومفيش حد عبرني ألا أم فتون؟؟
هيه معجبتكموش ولا أيه؟؟؟
عبروووووووووووووني يااااااااااااااقوووووووووووم
فينكم؟
__________________________________________________ __________
__________________________________________________ __________
يسلموووووووووووو
يعطيك الف الف عااافيه
فعلا التغيير في الطبخ حلووو
وبا انتظار جديدك