عنوان الموضوع : طريقة عمل البسطرمة
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

طريقة عمل البسطرمة



كليو لحم فخذة بقرى خالى من الدهن نصف كوب - ملح ملعقتان كبيرتان - فلفل بقالى احمر 3او4 - راس ثوم- كوب حلبة مدقوقة ناعمة.


الطريقة :

1-تمسح قطعة اللحم بقطعة قماش ثم يعمل بها شقوق سطحية وتحشى الشقوق بالملح
2-تلف جيدا فى ورقة لحم كبيرةوتثقل بالهون وتترك 24 ساعة
3- تشطف بالماء وتعلق مدة يوم اخر مع وضع شاشة فوقها
4-يدق الثوم مع الملح 2ملعقة ملح ثم تضاف الحلبة المدقوقة والفلفل البقالى الاحمر يراعى عدم وجود شطة بة ويعجن الخليط بقليل من الماء
5-تغطى قطعةاللحم بالخليط وتساوى مع بل اليد بالماء
6-تعلق فى الهواء حتى تجف حوالى 3 ايام وتستعمل يجب تغطية اللحم بقطعة شاش لعدم تعرضها للذباب
__________________
منقول بس جدتى بتعمل نفس الطرية تقريبا وبتطلع حلوة


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


بقولوكم ايه ياجماعة ان كل ماكتب حاجة الكلا بيطلع ملزق فى بعضة وانا عايزة اكتبة تحت بعضة اعمل والنبى


__________________________________________________ __________

تسلم ايديك

والله يعطيك الف عافية

مشكووووووورة


__________________________________________________ __________

شكلك هتكوني ست بيت شاطرة يا ديجا... انا عارفة انك لسه متجوزتيش


__________________________________________________ __________

شكرا حبايبى على مروركم اهو الواحد لسة بيتعلم يا دودو ياريت تدخلى معانا ملف تجمع بنات مصر يا عسل


__________________________________________________ __________

والملف دا ادخله ازاي انا زرت قصر الضيافة بس مشفتش ملف بنات مصر