عنوان الموضوع : لفائف الجلاش ( رولز ) بالصور
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
لفائف الجلاش ( رولز ) بالصور متجدد بالصورة النهائية
بقدملكم انهارده اكلة بمناسبة رمضان هتعجب الاطفال اوي
هنعمل انهارده الجلاش هو يمكن يكون تقليدي بس معمول بطريقة جديدة
نشوف مع بعض
المقادير:-
-----------
*العصاج ( 1/2 كيلو لحمة مفرومة - بصلة كبيرة مقطعة مربعات -
ملح وفلفل وبهار - ربع كوب ماء - ملعقة كبيرة زبدة )
*كيلو جلاش
*3 ملاعق كبيرة زبده سايحة
*كوب لبن دافئ
الطريقة:-
---------
1- ندوب الزبدة ونضع البصل ونقلب حتي يذبل ، ثم نضيف الملح والفلفل والبهار ونقلب
2- نضع اللحمة المفرومة ونقلب جيدا ثم نضع الماء ونقلب ويترك الخليط حتي يتبخر منه الماء كله ويترك ليبرد ( معلش المرحلة دي مصورتهاش )
3- ناخذ ورقة واحده من الجلاش ونطويها على اتنين
4- نضع ملعقة كبيرة من اللحمة ( الحشوة ) في منتصف الورقة
5- نطوي الورقة على ثلاثة بهذا الشكل وندهن بالزبدة في كل تانية للورقة
ودي لما نطوي الثلث التاني
وندهن بالزبدة كويس برضه ونبدأ نلف الجلاش زي الرول
ومع كل لفة ندهن برضه بالزبدة عشان تكون الجلاش مدهونة من كل ناحية
وندهن قالب مستطيل بالزبدة وترص لفائف الجلاش كلها جنب بعض
6- وندهن الوش كويس اوووووووى بالزبدة وتدخل الفرن نكون مسخنينه من قبل
7- وبعد 10 دقائق او ربع ساعه بالكتير نحط شويه ملح وفلفل على اللبن ويقلب جيدا
8- وتصب فوق الجلاش كلة ويدخل الفرن مرة اخري حتي يحمر الوش ويصبح زهبي
[URL=https://arabsh.com/w1g9ipudtd6w.html][/URL
وهنا هتبقى الجلاش عبارة عن رول محشو باللحمة وهيبقى سهل الاكل
وبالهنا والشفاء
وكل سنه وانتم طيبين ورمضان كريم
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
الله يعطيك الف الف عافية
غاليتي
بس ما صورتي الشكل النهائي
__________________________________________________ __________
طبق رائع .. // ولذيذ ..
وآصلي سيدتي .. فبدآياتك تبشر بالخير ..
:
دمتي بآمآن ..
__________________________________________________ __________
معلش بقى ياجماعة الضيوف وصلت وملحقتش أصور اي حاجه
ميرسي على الردود
__________________________________________________ __________
تسلم ايدك حلووووووووو
__________________________________________________ __________
تسلم يدك يالغلا