عنوان الموضوع : تعالو شوفو دودو المصرية لما تخترع بيطلع ايه؟!؟!((حصري لسيدتى)) أكلة سهلة
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

تعالو شوفو دودو المصرية لما تخترع بيطلع ايه؟!؟!((حصري لسيدتى))






كنت وعدتكم اقدم لكم حلويات من مطبخى
عارفه انى اتاخرت عليكم بس ادينى بوفى بوعدى واقدم لكم نوع جديد من اختراعى وكل اللى دائه الحمد لله عجبه جدا صاحباتى طلبو طريقته وعملوه وطلع خطييييير

هو القرع العسلى بطريقه جديده

هبدأ معاكم فى الموضوع على طول




كيلو قرع عسلى -نصف كيلوسكر (كوبين كبار) -2كيس دريم ويب -نصف كيلو لبن - صفار 3 بيضات - 2 كيس جيلاتين ( الكيس 10جرام)





نغسل القرع ونقشره ونزيل القلب ونقطعه مكعبات




نضع عليه ثلاث ارباع كميه السكر ونضعه فى الثلاجه طوال الليل





القرع العسلى هيقل فى الحجم ويخرج منه الماء





يوضع فى قدر على النار بدون اضافه شيئ حتى الغليان ثم تخفيف النار وتركه ينضج على حراره منخفضه




بعد النضج تؤخذ حوالى4 ملاعق كبيره من القرع وتترك جانبا والباقى نصفيه من الماء و نضعه فى صينيه مع تسويته ( بيكون طرى جدا) وهكذا تشكلت الطبقه الاولى (لا تتخلصى من الماء الناتج)





لعمل الطبقه الثانيه نضع اللبن على النار يغلى
وفى وعاء اخر نضرب صفار البيض مع السكر حتى يتحولو للون باهت ويزوب السكر مع اضافه رشه فانيليا وبعد غليان اللبن نضيف جزء منه على الخليط ونقلب قليلا ثم نرجع كل اللبن والبيض للوعاء على النار على حراره منخفضه مع التقليب المستمر حتى يتكاثف الخليط قليلا ( حوالى عشره دقائق ) ونطفئ النار ونتركه ليبرد(فكره تحضير الكريم باتسير)









وبعد مايبرد نكون سخننا شويه ماء وزوبنا فيهم الجيلاتين ونصفيهم ونضعهم على الكريم باتسير ونقلب جيدا وكذلك نضيف الماء المتبقي من تصفيه القرع والجزء الذى اخذناه من القرع نهرسه ونضيفه ايضا للكريم


دى صوره الماء الناتج عن القرع بعد النضج( بيكون فيه كل الطعم)





ونحضر الدريم ويب بالطريقه المعتاده ونضيفه للخليط السابق ونقلب بخفه حتى لا يخرج الهواء وتظل الطبقه هشه يمكنك اضافه بعض البندق المجروش او اى نوع مكسرات ( طبعا دى اختياريه)



نضيف الخليط كله على طبقة القرع ونضعها فى الثلاجه
تكون جاهزة بعد حوالى 3 ساعات او اكتر حسب التبريد




والنتيجه مبهره بصراحه انا كنت بعملها وانا خايفه لان زى ماقولتلكم اختراع بس حقيقي طلع حلو فخم وممكن تقدميه فى مناسباتك والكل هيعجبه والكل هيسألك عن الطريقه لان صعب توقعها



وهنا حطيت عليه صوص شيكولاته



لو عجبتكم الوصفه وحسيتو انها تستاهل تقيمكم اوعو تترددوو هههههه
وما تنسونيش من صالح دعواتكم






>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


يسلمو يعطيك العافية


__________________________________________________ __________

اااااااااه على الجمال ده كلو ................

حلو كتير...اول مرة بشوف طريقةالقرع العسلي

تسلم ايدك ياأحلى دودو

احلى تقييم لاغلى دودو

بتستاهليه


__________________________________________________ __________

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أم_العنووود
يسلمو يعطيك العافية

شكرا لمرورك الكريم

تحياتى


__________________________________________________ __________

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة طائرالوئام
اااااااااه على الجمال ده كلو ................

حلو كتير...اول مرة بشوف طريقةالقرع العسلي

تسلم ايدك ياأحلى دودو

احلى تقييم لاغلى دودو

بتستاهليه


وئومه يا عسل
الاجمل هو انتى وطلتك الحلوة زيك

والله الموضوع نور بيكى

وشكرا لزوقك والتقييم الغالى

حبى واحترامى


__________________________________________________ __________

ياااااقلبي ايه الحلاوة دية
تسلم ايديكي الغالية على الوصفه والطريقه الرااااائعه
ماشاءالله عليكي ربي يحميكي يااااااارب
وكمان طريقة تصميمك للفواااصل تحفه يادودو
يعطيكي العافيه دووووووم يارب
واحلى تقييم لدودو الرائعه ودوووووم الى ابداع وتميز ياعسل