عنوان الموضوع : ملوخيه..بالجمبري؟؟؟
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر
ملوخيه..بالجمبري؟؟؟
ملوخيه تيتا "انا اللي مسمياها كده"لان جدتي كانت بتعملها لينا
و انا بحبها موووت ولما حد يسألني اعمل الجمبري ازاي بطريقه
جديده اقولها عليها هي مش من تأليفي دي مشهوره في المدن
الساحليه ومدن القنال...ما اطولش عليكو.....
المقدير:
ك جمبري مقشر بالكامل"حتى الذيل" ويفضل الجمبري الصغير
ك ملخيه خضرا مخروطه "مفرومه بالمخرطه"
بصله-راس ثوم مفرومه-2طماطم-معلقتين زبده-ملح-بهار سمك
كزبره ناشفه.
الطريقه:
-توضع الزبده عالنار حتى تسيح ثم نضيف البصله المفرومه حتى تذبل
-بعد ما ندبل البصل نحط الجمبري ولما الجمبري يحمر"يبقى لونو احمر"
نضيف الثوم و بعدين الطماطميتين المعصورتين
وبعد ما الطماطم تتسبك نزودها بكميه مناسبه من الماء
-بعد ما تغلي حوالي ربع ساعه "الجمبري ما بياخدش سوى"نضيف الملح والبهار والكزبره الناشفه
- نوطي النار "نهديها" ونضيف الملكه" الملوخيه" ونقلب باستمرار من 3:5 دقائق لحد الملوخيه ماتستوي وما تكلكعش (التقليب المستمر مهم ...و النار الهاديه مهمه)
:اغرفي احلى ملوخيه في الدنيا
تقدم مع رز احمر"رز بالطماطم" يعني تسبكي الطماطم وتحطي عليها الرز يستوي فيها ......وبالهنا والشفا......صحتيين.....
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
حبيبة قلبى نانى مون
اطباقك كلها مميزة وشهية وانا بموت فى الملوخية بالجمبرى
وانتى عملاها بطريقة حلوة اوى وشهية جدا
تسلم اديكى حبيبتى
فى انتظار جديدك
![]()
__________________________________________________ __________
تسلمي يا روما بس جربيها مع الرزالاحمر...وقوليلي
__________________________________________________ __________
انا زعلااااااانه منكم محدش رد على موضوعي غير روما "تحيا الملوخيه بالجمبري"
__________________________________________________ __________
![]()
__________________________________________________ __________
يعافيك "شموخ ملكه"اسعدني مرورك