عنوان الموضوع : الشركسيه
مقدم من طرف منتديات نساء الجزائر

الشركسيه



اهلا بيكو حبيباتي سيدات و آنسات المنتدى الفضليات جيبالكو المره دي اكله كلاسيكيه من ايام الافلام الابيض والاسود لما كان عماد حمدي يقول:"الشركسيه يا نينا"....
ما طولش عليكو انا كان نفسي اعرف طريقتها من باب التغيير بس لما جربتها قولت لازم اعلمهالكو.....
المقادير: دجاجه
كوب عين جمل محمص بالفرن
10 قطعة توست
2 بصله
2 فص ثوم
زيت زيتون
صلصة البابريكا:
م ك بابريكا
م ص فلفل شطه
4 م ك زيت زيتون
التحضير: تسلق الدجاجه ويضاف لماء السلق بقدونس+جزر+بصل+التوابل المعتاده،ويحتفظ بالمرقه
ينقع التوست بعد تقطيعه فى المرقه
يخلى الدجاج من العظم ويقطع بالمقاس الذى تفضلين
الطبخ: نضع البصل +الثوم فى زيت الزيتون على النار حتى يكون لونه ذهبى ونرفعه
نصنع صلصة البابريكا بخلط مكوناتها معا
نضع عين الجمل فى الكبه ليفرى ثم نضع عليه التوست المنقوع+البصل المحمر ونزيد المرقه ليكون الخليط بالكثافه التى تريدينها ويضبط الملح
نضع نصف الخلطه المضروبه بالكبه فى طبق التقديم ثم نضع الدجاج ونصب باقى الخليط ونضع صلصة البابريكا، وجمل الطبق بالبقدونس المفرى وعين الجمل

يقدم بجانبه الارز او العيش
تقدم الشركسيه ساخنه
بس كده و بالهنا و الشفا


>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================


تسلمى على الوصفه


__________________________________________________ __________

شكرا ام فيء وفتون دايما سباقه للرد في مواضيعي نورتيني


__________________________________________________ __________

ايه ماحدش عارف الشركسيه.....بتاعت عماد حمدي طب جربوها


__________________________________________________ __________

انا سمعت عنها في الافلام كتيييييييييير ....مشكورة علي تقديمها


__________________________________________________ __________